Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit moet wel de zwaarste klim ter wereld zijn

Voor velen van ons is het steeds weer een uitdaging om de strijd aan te gaan op steile bergen. Wil je deze zomer een écht pittige klim proberen? Ga dan naar Lombardije. Daar vind je de San Glisente Pozza. Volgens La Flamme Rouge is dit mogelijk de steilste klim ter wereld.

Je benen doen wellicht al zeer als je alleen naar het profiel van de klim kijkt. De berg, die zo’n veertig kilometer ten noorden van Brescia ligt, is 10,2 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 18,1 procent. Naar verluidt piekt de hellingsgraad tot 35 procent.

Mocht je nog steeds geen schrik hebben, zoek dan op internet eens naar afbeeldingen. Je zult zien dat het wegdek allesbehalve egaal is. Een deel bestaat uit kasseien. De stijging en staat van de weg maken deze klim wellicht de zwaarste ter wereld, stelt La Flamme Rouge. Die partij maakt routeprofielen voor veel gekende wedstrijden.

Op Strava is een segment te vinden. Eén persoon, Eros Forenzi, heeft het hier ooit aangedurfd om met de fiets naar boven te rijden. Hij had daarvoor 3 uur, 2 minuten en 41 seconden nodig. Op de video hieronder is een deel van de afdaling te zien.

Gerelateerde artikels