Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit lees je in Grinta! 87

Grinta! 87 is een razendsnelle editie. Het hoofdthema is aerodynamica met als klapstuk een dagje testwerk in de windtunnel. En uiteraard staat ook het WK wielrennen centraal. Met 52 bladzijden extra gravelnieuws komt ook de gravelrijder aan z’n trekken.

Snel, sneller, snelst

Wie wil er niet snel zijn? Kom nou, zo heel af en toe? De fietssector speelt daar graag op in met z’n aerofietsen, aerohelmen, aerosokken, tijdritbolides, noem maar op. ‘Aero’ is het klapstuk van Grinta! 88 met een visite aan de windtunnel in Paal-Beringen als uitschieter. Verder: de software van AeroLab, wattagewinst in het profpeloton en een test van 10 aero helmen.

Reportage: WK-marathonrit

De wereldkampioenschappen wielrennen strijken dit jaar neer in Vlaanderen en zo kwamen we op het enigszins gekke idee om een route van 310 (!) km te rijden die ons langs alle WK-gaststeden bracht: van Zolder over Luik, Yvoir, Floreffe, Ronse en Waregem tot Moorslede.

In het wiel bij: de WK-organisatoren

Het is al de tiende keer dat ons land het wereldkampioenschap wielrennen mag organiseren. We konden de twee trekkers van de WK-organisatie, Christophe Impens (Golazo) en Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics) strikken om samen met ons de Flandrienlus in de buurt van Leuven te verkennen.

Epic ride: Tom Boonen

In 2012 kende Tom Boonen een boerenjaar. Kroon op het werk was zijn vierde zege in Parijs-Roubaix. Episch was het, net omdat Tom de klus klaarde na een voor hem ongebruikelijke solo van 53 km. Reden genoeg om de kasseien op te zoeken voor een nieuwe epic ride.

Hotspot: Calpe

Calpe kon onmogelijk ontbreken in ons lijstje ‘hotspots’ voor fietsers. De stad aan de Costa Blanca heeft zich het laatste decennium uitdrukkelijk opgeworpen als stageoord voor wielertoeristen. Waarom is Calpe en omgeving zo immens populair geworden bij fietsers? Onze man ging het na.

Extra magazine: GRIT! gravelbijlage

Is aerodynamica je ding niet maar ga je liever gewoonweg knallen over grindwegen? Dan zal je ongetwijfeld je gading vinden in het extra gravelmagazine dat je bij Grinta! 88 krijgt. Met 52 bladzijden leuke gravelcontent. Testen, verhalen, duidende stukken, reportages. Kom maar op. Gratis bij Grinta! 88 dus.

Gerelateerde artikels