Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit lees je in Grinta! 84

Grinta! 84 ademt het voorjaar. Met veel bergjes en kasseien. Met een grote broekentest. En met Tom Boonen en Peter Van Petegem die opdraven. Ontdek de volledige inhoud hier.

Bergs and cobbles

Voorjaar = kasseien. Dat zit er toch wat ingebakken. En wie over de stenen moet, dat dat best zou comfortabel mogelijk. We volgen vier fietsers die de Flandrien Challenge tot een goed einde brachten, lijsten op hoe je comfort creëert op de fiets en krijgen kasseilessen van Peter Van Petegem.

De Grote Broekentest

Maar liefst 27 (!) koersbroeken werden de voorbije maanden en weken uitgetest. Het resulteerde in De Grote Broekentest, met ook specifieke aandacht voor de karakteristieken van damesbroeken.

In het wiel bij Jelle Cleymans

Jelle Cleymans is een culturele duizendpoot. Hij blijkt naast zanger, acteur en presentator ook nog eens een grote koersfreak te zijn. Onze redactrice Joyce kroop in zijn wiel.

Epic ride: Neige-Bastogne-Neige

Eigenlijk hadden we Tom Boonens epische Parijs-Roubaix van 2012 gepland. Door het barre winterweer pasten we echter voor de kasseien en trokken we naar de Ardennen om er Bernard Hinaults epische Luik-Bastenaken-Luik van 1980 te reconstrueren.

Voorpublicatie: Cycling Hotspots

Rond deze tijd ligt het nieuwe boek Cycling Hotspots in de winkel, een bundeling van twaalf reportages over evenveel hotspots voor fietsers die in ons magazine zijn verschenen. Van Bédoin tot Siena, van Oudenaarde tot Mallorca.

Racefiets van het Jaar: Tom Boonens verdict

Tom Boonen test de topvier van onze verkiezing ‘Racefiets van het Jaar – powered by Grinta!’. Passeren de revue: de Specialized Tarmac SL7 Expert, de Giant TCR Advanced Pro 0 Disc, de Merida Reacto 8000 en de Cannondale SuperSix Evo Di2. Aansluitend stellen we ook de door jullie gekoezen ‘Dreambike of the Year’ voor.

Gerelateerde artikels