Deel dit artikel:

Deze man stak fietsend de Atlantische Oceaan over

'Oceaanfietser' Ebrahim Hemmatnia brengt boek uit over zijn avonturen.

In de winkel ligt nu een bijzonder boek. Eentje met het verhaal van Ebrahim Hemmatnia uit het Nederlandse Den Dolder. Hij is beter bekend als ‘de oceaanfietser’. De uit Iran afkomstige Hemmatnia fietste in drie maanden van Senegal naar Brazilië en stak daarbij de Atlantische Oceaan over. Dat deed hij met zijn speciale bootfiets die op het land en in het water zijn werk doet. “Voor de start van mijn reis verklaarden mensen mij voor gek, maar ik zette door omdat ik mijn droom wilde verwezenlijken”, zegt hij in de Nederlandse media. 

In het boek ‘De Oceaanfietser’ vertelt Hemmatnia over zijn avonturen. Daarnaast probeert hij lezers een boodschap mee te geven: jaag je dromen na. “Als je doorzet, krijg je later altijd respect. Dit boek is geschikt voor kinderen, want die staan nog aan het begin van hun toekomstplannen. Maar als je 100 bent is het ook nog de moeite waard”, lacht de avontuurlijke fietser, die met zijn onderneming een plaatsje verworf in het Guinness Book of World Records. 

De geboren Iraniër blijkt nog niet uitgefietst. De volgende reis staat al op de rol, opnieuw met zijn opvallende amfibievoertuig (zie de video hieronder voor een indruk van de bootfiets). “Het plan is om van São Paulo naar Lima te fietsen en daarna door naar Australië. Hier is alleen wel geld voor nodig. Veel geld.” Met behulp van de boekenverkoop hoopt hij voldoende middelen te hebben. Het geld is onder meer bedoeld voor het onderhoud van de fiets en voor de reis.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE