Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De herfst is begonnen: ontsteek de lichten!

Ben jij die diehard commuter die voor dag en dauw opstaat om naar z’n werk te fietsen? Laat jij je in het najaar niet tegenhouden door de vroeg invallende duisternis? Dan is het nu de tijd van het jaar om na te denken over goede fietsverlichting.

Een van de experts op gebied van fietsverlichting is BBB Cycling. Jaren ervaring en eigen productontwikkeling door grote fietsliefhebbers leert dat daar kwaliteit de boventoon voert. Zij maken dan ook onderscheid tussen twee varianten verlichting. Lampen waarmee je gezien wordt (door ander verkeer) en lampen waarmee ook jij een helder verlichte weg voor je ziet.

Verlichting waarmee je gezien wordt

Waarom zou ik verlichting kopen waarmee ik gezien word maar zelf geen wegdek voor me zie? Dat is zeker een goed vraag, het antwoord is echter duidelijk. Dit type verlichting koop je wanneer je voornamelijk in goed verlichte omgevingen fietst. Denk hierbij aan de stad, het stedelijk gebied of fietspaden met voldoende lantaarnpalen eromheen.

Fietslampen in deze categorie zijn goed betaalbaar en voorkomen gevaarlijke situaties. Ze laten zien waar je rijdt zonder daarbij een tegenligger onnodig te verblinden. Een voorbeeld hiervan is de Spy-series van BBB. Deze multifunctionele en compacte lampjes zijn uitermate geschikt voor gebruik in de stad. Handig en snel te installeren op je fiets door de meegeleverde bracket met rubberen o-ring.

De SpyCombo (voor en achterlicht) is verkrijgbaar in twee types. Een versie (BLS-123) met batterijen die extreem lang meegaat, tot wel 50uur of 150uur op het knipperlicht. De andere geeft een nog helderder licht en deze laad je eenvoudig thuis of op je werk op aan je computer met de meegeleverde USB kabel.

Verlichting die je ‘laat zien’

Ben jij iedere dag onderweg naar je werk op de fiets en begint het gedurende deze herfstdagen lastig te worden om op te vallen en de weg voor je goed te zien? Dan is het verstandig om verlichting aan te schaffen waarmee je ook zelf het onderscheid tussen de weg en de berm kunt maken.

Strike a light!

Met de Strike zal je nooit meer worden overvallen door de duisternis. Met deze lamp ben je in alle omstandigheden verzekert van het perfecte zicht. De vijf standen maken hem geschikt voor zowel het drukke stadsverkeer als rijden door de nacht. Deze multifunctionele lamp heeft een draaibare kop waardoor je hem gemakkelijk kunt blijven bedienen, ook als je hem onder stuur monteert. Zo fiets je zonder zorgen het gehele jaar naar het werk.

  • Ga voor meer informatie naar de website

Gerelateerde artikels