Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Daarom lenen Calpe en Mojacar zich perfect voor een fietsvakantie

Vrijwel iedere winter zien we hetzelfde beeld: drommen wielrenners boeken vluchten naar de Spaanse winterzon om daar te trainen. Onder hen ook steeds meer wielertoeristen. Calpe en Mojacar zijn de meest geliefde winterse wielerbestemmingen. Maar waarom?

Haast onophoudelijke regenval, gladde wegen bestrooid met pekel, koude omstandigheden. De winters in Vlaanderen nodigen maar al te vaak niet uit om stevig door te trainen. Er zijn dan een paar opties: jezelf goed inpakken in winterbestendige wielerkleding en toch naar buiten gaan voor een harde training of warmere oorden opzoeken, zoals Spanje.

Fietsers die voor Spanje kiezen, gaan vaak naar Calpe of Mojacar. Het zijn bestemmingen die jaren geleden door de profs werden ontdekt en sindsdien ook op veel fietsende wielertoeristen kunnen rekenen. Heel gek is dat niet, want de omstandigheden lenen zich perfect voor fietsers die ook in het winterseizoen hun pedalen willen laten draaien.

Zon, rustige wegen en bergen
In de eerste plaats is er het microklimaat dat fietsers aanspreekt. De kans dat een trainingsstage in het water valt, is haast te verwaarlozen. In het gunstig gelegen Calpe en Mojacar ben je gewoonweg verzekerd van droge wegen en een zonnetje. Op sommige winterdagen kun je al voorzichtig werken aan de ‘tan lines’, de trots van iedere renner.

De wegen zijn er van een uitstekende kwaliteit, vaak zelfs vele malen beter dan we gewend zijn in Vlaanderen. Bovendien kun je er rustig fietsen. Calpe is een toeristische spot, maar niet zo massaal als het naburige Benidorm. Even buiten deze plaats aan de Costa Blanca vind je uitstekende fietswegen. Mojacar, nog zuidelijker gelegen aan de Costa Almeria, heeft een nog rustieker karakter. Ga zeker eens naar Mojacar Pueblo.

In Calpe en Mojacar zijn nog genoeg mogelijkheden om hoogtemeters bij te schrijven. Niet ver van Calpe ligt de Coll de Rates. Vanuit Parcent klim je à 5,5 procent gedurende ruim 6 kilometer. Het is een ideale klim voor je blokjestrainingen. In Mojacar heb je dan weer de baan naar het dorpje Carboneras, een klim met haarspeldbochten. Onderweg kan je genieten van magnifieke uitzichten over de zee.

Baguet Bicycle Center
Het Baguet Bicycle Center is vertrouwd met de organisatie van fietsvakanties naar zowel Calpe als Mojacar. De mensen van het Center leveren totaalconcepten, waarbij aan alles is gedacht. Enkele punten: de vluchten, het transport van fietsen, de perfect uitgestippelde routes, de Belgische top-fietsbegeleiders, de materiaalondersteuning en de wasdienst voor kleding.