Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cycology: kunstwerken als wielerkleding

Op zoek naar een zeer opvallende outfit? Dan kom je wellicht uit bij de collectie van Cycology. Die springt eruit met handgeschilderde en getekende ontwerpen.

Net zoals bij gewone kleding spelen trends en modestijlen een belangrijke rol bij de aanschaf van fietskleding. Een fietskledingset moet allereerst comfort en kwaliteit bieden. Tegelijkertijd wordt aan de looks op de fiets tegenwoordig veel waarde gehecht. Vele fietsers zoeken een eigen stijl of kiezen voor kleding waarmee zij zich kunnen onderscheiden van andere fietsers.

De stijl van het Australische fietskledingmerk Cycology onderscheidt zich door de handgeschilderde of getekende ontwerpen. Deze designs zijn geïnspireerd door onder meer muziek, kunst, tatoeages en de belevingswereld rondom het fietsen zelf. Veel van de wielershirts van Cycology zijn daarmee kunstwerken op zich.

Geïnspireerd door The Beatles en Nirvana

Sarina is een van de tekenaars achter het merk. Voor de opvallende 8 Days jersey vond ze inspiratie in de iconische muziek en songteksten van The Beatles. Het shirt in graffiti-stijl is fris, kleurrijk en opvallend zonder schreeuwerig te zijn. Het nodigt je uit acht dagen per week te fietsen. Wie wil dat nou niet? Voor de fans van de grungemuziek van Nirvana is het Bike Nirvana shirt van Cycology wellicht eerder geschikt.

Tattoo-ontwerp en frisse designs

Minder kleurrijk en opvallend maar nog wel steeds stoer is het zwart-witte Velo Tattoo shirt. Velo Tattoo is een wielertrui vol met fietswijsheden, inspiratie en motivatie. Geïnspireerd door Sailor Jerry, de vooraanstaande tattoo-artiest uit Hawaï.

Met een vrouw aan het creatieve roer bij Cycology is er voor de fietsende en fashion minded vrouwen ook veel moois te ontdekken in de collectie wielerkleding van Cycology. Vrolijke kleuren en tekeningen vol met flora & fauna vormen de ingrediënten van enkele frisse en opvallende designs (Boho white, Frida, See Me).

Bij Cycology kun je een complete fietsoutfit samenstellen. Je kunt namelijk ook bib shorts, sokken, fietshandschoenen en koersklakskes met allerlei designs meebestellen. Je kiest een bijpassend ontwerp of mixt en matcht de verschillende kleuren en designs. Tot slot is er nog een collectie met casual kleding (T-shirts, longsleeves en boxershorts) met Cycology’s ontwerpen. Deze zijn geïnspireerd op het fietsen, wielrennen en de passie voor de sport.

Bestel via webshop

De kleding van Cycology is in België en Nederland te bestellen via de webshop www.cyclinglifestyle.nl. Hier zijn casual wielerkleding en fietscadeaus verkrijgbaar.