Deel dit artikel:

Cycling 4 Life en Op Koers!: twee events op één dag en één plek

Nog precies een week en dan is het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent dé place to be. Zondag 11 december is deze locatie namelijk de uitvalsbasis voor Cycling 4 Life en Op Koers! Van Grinta!.

Cycling 4 Life is de jaarlijkse fietsdag op de piste waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de projecten van Vélo Afrique. Voor een bedrag van 20 euro rijd je een uur lang rondjes. Op de website van Cycling 4 Life kun je één of meerdere tijdslots van elk een uur reserveren.

Iedereen is welkom om mee te doen. De eerste twee uren (8.00 – 9.00 en 9.00 – 10.00 uur) zijn voorbehouden aan mensen met een eigen baanfiets. Heb je niet of minder piste-ervaring, dan is er volop keuze in uren tussen 10.00 en 18.00 uur. Er wordt een pistefiets op jouw maat afgesteld en daarna kan je de piste in! Lesgevers van Cycling Vlaanderen helpen beginners op weg. Grinta! is initiatiefnemer van Cycling 4 Life en krijgt daarbij de steun van Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen.

Op Koers!

Er zijn nog meer redenen om volgende week zondag naar het Wielercentrum Eddy Merckx te gaan. Je kunt namelijk ook deelnemen aan Op Koers!, de informatiedag van Grinta! waarbij experten infobijeenkomsten en workshops verzorgen. Tussen 9.30 en 17.30 uur staan er talrijke interessante sessies gepland. Deze gaan over training, voeding, bikefitting en materiaal. Het zijn onder anderen Michel Geerinck, Jean Luc de Meyer, Katrien Van Roy, Simon Van Langenhove, Charlotte Meersschaut en Steven Kins die de sessies leiden.

Ga naar de website van Cycling 4 Life om je deelname aan één of meerdere bijeenkomsten te bevestigen. Er is per sessie slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.