Deel dit artikel:

Cortina is op 16 juli decor van Wilier Trophy Cortina

Cortina d'Ampezzo maakt zich op voor toestroom van mountainbikers

Zin in een uitdaging in het Italiaanse landschap? Dan is deelname aan de Wilier Trophy Cortina wellicht de moeite waard. Deze eerste editie van de mountainbiketocht gaat door op zaterdag 16 juli en zal volgens de organisatie een grote aantrekkingskracht hebben op liefhebbers van berglandschappen, sport en mountainbiken in het bijzonder. Centrale plek in het geheel is het prachtige Cortina d’Ampezzo (Veneto) dat wordt omgeven door vele bekende bergtoppen.

wilier-trophy.png

“Er zijn twee afstanden voorzien. De langste is de Wilier Trophy Marathon van 70 kilometer, de kortere van 50 kilometer is de Wilier Trophy Classic”

Er zijn twee afstanden voorzien. De langste is de Wilier Trophy Marathon van 70 kilometer. De hoogste punten die daarin zijn verstopt zijn de Forcella Lerosa/ Croda Rossa (2.020 meter) en de Rifugio Son Forcia/ M. Christallo (2.109 meter). In totaal overwin je 2.900 hoogtemeters. Er is ook een route uitgezet van 50 kilometer: de Wilier Trophy Classic. Daarin is de Rifugio Son Forcia/ M. Christallo eveneens opgenomen. De Passo Tre Croci (1.809 meter) is het tweede hoogste punt. Totaal aantal te nemen hoogtemeters in deze tocht is 1.500 meter.

De inschrijving voor dit fraaie evenement is inmiddels van start gegaan. De Italianen bieden echter meer dan enkel een spectaculaire mountainbiketocht. Al vanaf woensdag 13 juli zijn de deelnemers en hun familie van harte welkom. Hen wordt een programma vol sport en entertainment geboden. Kinderen, culinair liefhebbers, mensen die van yoga houden en sterrenkijkers komen eveneens aan hun trekken in deze regio. De bekende fabrikant Wilier Triestina heeft haar naam verbonden aan het evenement.

  • Meer weten? Ga naar de website van het evenement