Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Corporate Cycling Challenge: word samen met jouw collega’s Belgisch kampioen bedrijfswielrennen

Organisator Bart Roels kwam in 2018 met de eerste editie van de Corporate Cycling Challenge. “Ik werkte al mee aan de organisatie van Ostende Koerst, een ander fietsevenement aan de kust. Ik wilde graag ook iets doen voor bedrijven, waarin veel fietspotentieel zat. Een teambuilding of zo, in combinatie met een competitief element. Een Belgisch kampioenschap wielrennen voor bedrijven.”

En zo geschiedde het. De Corporate Cycling Challenge zag het levenslicht en werd een evenement waarbij deelnemers het samen met hun collega’s opnemen in drie disciplines tegen de werknemers van andere bedrijven. Het toneel hiervan was de drie voorgaande edities de havenbuurt van Oostende. Dit jaar breidt het bruisende bedrijfsevenement zich dus uit met nog een tweede challenge.

“Vermits de voorgaande edities enkel in Oostende waren, wilden we dit jaar bedrijven van elders in het land de kans geven om dichterbij te kunnen deelnemen”, zegt Roels. “Het circuit in Zolder leent zich er ideaal toe om op te koersen, en het is beter gelegen voor de bedrijven centraal en in het oosten van het land.”

Drie disciplines

Het concept van de Corporate Cycling Challenge blijft onveranderd. Over drie disciplines wordt er gezocht naar het best fietsende bedrijf. Er is een ploegentijdrit, een sprint en een criterium. In de tijdrit nemen de teams met minstens drie en maximaal vijf renners deel om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. De tijd van de derde renner die over de streep komt, die telt. Teamwork staat dus centraal.

In de sprintdiscipline starten de teams opnieuw met minimaal drie en maximaal vijf renners over een traject van 1 kilometer. De sprinttreintjes van twee teams startten naast elkaar en proberen de kilometer sneller dan hun buren af te leggen. Goede afspraken zijn de sleutel tot succes in de sprintdiscipline. Wie wordt de lead-out en wie de sprinter? Kracht en opnieuw teamwork staan hier centraal!

De afsluitende discipline is een criterium waarin alle deelnemers tegen elkaar koersen. Pas na de tweede challenge in Oostende op 11 september zal de winnaar bekend zijn. “De challenge in Zolder op 1 mei geldt als kwalificatie voor de finale in Oostende op 11 september. Daar zijn de eerste twee disciplines uiteraard individueel, en de vijf beste scorende teams van in Zolder en de topteams van in Oostende nemen het op in het finale criterium, waar het winnende team bekroond zal worden.”

“De nieuwe challenge in Zolder is eigenlijk nog maar een overgangsmaatregel, want volgend jaar willen we graag organiseren in drie of zelfs vier provincies. En we organiseren daarnaast ook nog meer dan dat. Er zijn bijvoorbeeld ook community rides”, besluit Roels.

Het winnende team mag zich roemrijk Belgisch Kampioen bedrijfswielrennen noemen en mag een cheque van 500 euro weggeven aan een goed doel naar keuze. Inschrijven voor het meest prestigieuze bedrijfsevenement voor liefhebbers van de fiets kan op de website van de Corporate Cycling challenge.

Gerelateerde artikels