Deel dit artikel:

Corporate Cycling Challenge: jacht op titel ‘Belgisch kampioen bedrijfswielrennen’

Heb je sportieve collega’s die van competitie houden? Dan is deelname aan de Corporate Cycling Challenge wellicht iets voor jullie bedrijf. De inschrijvingstermijn is momenteel open.

De Corporate Cycling Challenge is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een heus Belgisch kampioenschap wielrennen voor bedrijven. Medewerkers van een bedrijf nemen het in drie discplines samen op tegen de personeelsleden van andere bedrijven. Er zijn een ploegentijdrit, een sprint en een criterium. 

In de tijdrit nemen de teams met minstens drie en maximaal vijf renners deel om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. De prestatie van de derde renner die over de streep komt, is de tellende tijd. Samenwerken is dus belangrijk. In de sprintdiscipline starten de teams opnieuw met minimaal drie en maximaal vijf renners. Zij rijden een traject van 1 kilometer. De sprinttreintjes van twee teams starten naast elkaar vanuit stilstand en proberen de kilometer sneller dan de opponenten af te leggen. De tijd van de eerste telt. De afsluitende discipline is een wielerwedstrijd met minimaal drie en maximaal vijf deelnemers per bedrijfsteam aan de start. 

Twee locaties, één finale

De Corporate Cycling Challenge wordt op twee locaties gehouden: in Zolder (29 mei) en Oostende (10 september). De vijf beste teams van de competities in Zolder en Oostende vechten uiteindelijk met elkaar uit wie zich een jaar lang ‘Belgisch kampioen bedrijfswielrennen’ mag noemen. Dit sluitstuk van de Corporate Cycling Challenge vindt tevens op 10 september plaats. 

Inschrijving geopend

De inschrijving voor de Corporate Cycling Challenge is reeds geopend. Deelname kost 500 euro per team (exclusief BTW). Het is mogelijk om bij de inschrijving ook hospitality te bestellen. De Challenge is tevens een perfect moment voor teambuilding.