Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Corona-editie Klassieker van het Goede Doel is schot in de roos

Een toertocht organiseren voor wielertoeristen tijdens een pandemie. Het lijkt onmogelijk maar WTC de Leierenners uit Zulte slaagde er afgelopen weekend toch in. De 16de editie van hun Klassieker van het Goede Doel draaide zelfs uit op een waar succesverhaal. De overhandiging van een cheque van 6.290 euro aan de Back on Track Foundation was de kers op de taart.

Het weekend na de Ronde van Vlaanderen, wanneer iedereen helemaal in de koerssfeer zit, organiseert WTC de Leierenners jaarlijks hun Klassieker van het Goede Doel. Vorig jaar moest de organisatie noodgedwongen haar evenement schrappen wegens het virus. Eén, maar geen twee jaar zonder hun klassieker dachten ze nu.

De editie van de wielertoerist

De goesting was groot om dit jaar wel iets te doen voor wielertoeristen en het goede doel. Van achter hun computerschermen bokste het organisatiecomité een corona-editie van hun klassieker in elkaar. De focus lag voor deze editie helemaal op de wielertoeristen, die konden kiezen tussen een tocht van 75 km, eentje van 105 of toch de volledige 120 km. Afgelopen zaterdag trotseerden de echte flandriens de aprilse grillen. Het weer was er dan wel niet naar, toch was de opkomt hoger dan verwacht. Daags nadien lag het parcours er droog bij en kregen de deelnemers zelfs enkele streepjes zon te zien. In totaal strandde het deelnemersaantal op 803 renners.

Voor het goede doel

Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden, gingen de opbrengsten ook dit jaar naar een goed doel. De Back on Track Foundation, gelinkt aan meerkamper Thomas Van der Plaetsen, mocht een cheque van maar liefst 6.290 euro in ontvangst nemen. Hoewel deze editie meer dan geslaagd was, hoopt de organisatie volgend jaar toch opnieuw een volwaardige Klassieker van het Goede Doel te organiseren. Noteer alvast zaterdag 9 april 2022 in jullie agenda. Tot dan!