Deel dit artikel:

Contador verwent Wolvenberg met bezoek

Alberto Contador was deze week te gast bij Wolvenberg in Kontich.

Verrassend genoeg geen Ardense klassiekers voor de Spanjaard Alberto Contador en toch was de Tinkoff-kopman in het land. Op de dag van de Waalse Pijl bezocht hij de gloednieuwe bedrijfsgebouwen van Wolvenberg in Kontich. Wolvenberg is ondermeer distributeur van de Sportful-wielerkledij in de Benelux. En Sportful is nu eenmaal de kledij waarmee Contador en zijn ploegmaats het mooie weer maken in koers.

“Het is een hoogdag voor ons bedrijf”, zei zaakvoerder Mark Heylen over de Contador Day. Zowel de dealers, fans als pers werden verwend met de visite van Contador die zich nog steeds bij de favorieten rekent voor een nieuwe eindzege in de Ronde van Frankrijk. “Ik vind me nog steeds op hetzelfde niveau staan als Froome en Quintana en hoop in juli met hen te kunnen wedijveren”, aldus Contador die op dit moment ook bezig is met zijn toekomst. Onlangs maakte hij bekend er nog een jaartje bij te doen maar dat zal dan niet in de kleuren van Tinkoff zijn aangezien de Oleg Tinkov vanaf 2017 niet langer in het wielrennen wil investeren.

“De onderhandelingen over de opstart van een nieuwe ploeg zijn volop aan de gang. Wie daar allemaal bij zal zijn? Ik heb veel renners op mijn verlanglijstje maar dat hangt natuurlijk allemaal af van het budget dat we bij elkaar kunnen krijgen.” Contador moet dan uiteraard de blikvanger van dit team worden. Al stelt hij wel één voorwaarde. “Startrecht in de Tour de France 2017 moet een must zijn.” 

Een wat geanimeerde discussie ontstond ook toen de dagbladpers polste naar de mening van Contador omtrent mechanische doping, zeker aangezien er ook al een filmpje opdook waarin de fiets van Contador centraal stond. “Mechanische doping is het laagste van het laagste. Ik kan maar niet snappen hoe dat met de geest van de sport valt te rijmen. Wie een motortje in zijn fiets steekt, verdient een levenslange schorsing.” En daarna ging de Sportful-ambassadeur en de beste ronderenner van zijn generatie gewoon verder met het signeren van wielertruitjes. (FRB) 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE