Deel dit artikel:

Climbing For Life: adembenemend fietsen in de Alpen

Dit is het programma van Climbing For Life in 2016.

Vakantie betekent zonder meer genieten. Een fietsvakantie betekent voor de meesten die Grinta.be bezoeken wellicht ultiem genieten. Genieten van de frisse berglucht, van adembenemende landschappen, van steile hellingen en mythische cols.  Climbing for Life schotelt al deze ingrediënten voor tijdens twee fietsweekends in de Franse Alpen.

Climbing For Life: Col Du Galibier

Valloire en zijn Galibier; met zijn 2.645 meter is dit één van de mooiste Franse cols, zoniet de mooiste. Daarnaast is de Maurienne-streek dé fietsstreek bij uitstek met een pak nog te ontdekken pareltjes.

Iedereen is welkom in Valloire vanaf donderdag 30 juli. Een aller-retourtje over de Col du Télégraphe richting Saint-Michel-De-Maurienne en Montricher is een van de mogelijkheden. Op vrijdag 1 juli wordt er gefietst naar de top van de Galibier. Dit gebeurt al dan niet in combinatie met de Télégraphe of de Lautaret. Zaterdag 2 juli kan je je hart ophalen tijdens drie uitdagende toertochten doorheen de Maurienne-vallei met onder andere de Col du Mollard, Col de la Toussuire en Col de Lacets de Montvernier.

Climbing For Life: Les 2 Alpes

Les 2 Alpes maakt deel uit van het Serre Chevaliergebergte en staat bekend om zijn prachtige landschappen met grenzeloze mogelijkheden voor zowel winter- als zomersporten. De col Les 2 Alpes en zijn grote broer Alpe d’Huez zijn de te bedwingen kuitenbijters van deze Climbing for Life-editie.

Vanaf donderdag 18 augustus ben je welkom in Les 2 Alpes. Van hieruit doe je de Col de la Bérarde aan, een prachtige klim van 27 kilometer doorheen een geleidelijk aan stijgende vallei en langsheen de kabbelende rivier Le Vénéon. Hij is ideaal als opwarmertje en haalbaar voor iedereen. Op vrijdag 19 augustus staat de beruchte Alpe d’Huez op het programma. Met zijn 21 haarspeldbochten is hij misschien wel de meest bekende col uit de wielergeschiedenis. Zaterdag 20 augustus is D-day. Dan zijn er drie uitdagende toertochten van 50 kilometer (1700 hoogtemeters) en 66 kilometer (2400 hoogtemeters) met onder andere Les 2 Alpes, Col de Sarenne en Alpe d’Huez. De echte fanatiekelingen nemen deel aan de Gran Fondo Les 2 Alpes, goed voor 164 kilometer en 4200 hoogtemeters. Wie nog wat jus overheeft in de benen, kan op zondag 21 augustus Les 2 Alpes nog eens beklimmen tijdens een klimtijdrit.

Beide fietsweekends worden afgesloten met een onvergetelijke after bike party. Je zweet niet voor niets, want Climbing for Life-Col du Galibier staat in het teken van de strijd tegen astma & muco. Tijdens Climbing for Life-Les 2 Alpes trap je ten voordele van diabetes. Meer informatie over het evenement en de inschrijving vind je online: www.climbingforlife.be.

Gerelateerde artikels