Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Chroma: het nieuwe kleurenschema voor de Project One ICON-collectie van Trek

Trek breidt zijn custom-kleurenprogramma Project One ICON verder uit met een nieuw kleurenschema: Chroma. Het gaat om een metallic kleur met een reflecterende, bijna spiegelachtige finish. Project One maakt het mogelijk een eigen ontwerp te maken en specificaties te kiezen voor de racefiets, mountainbike, triatlonfiets, e-MTB of e-racefiets.

Elk custom Chroma-frame wordt handmatig bewerkt met behulp van een door Trek ontwikkelde methode. Chroma wordt aangebracht door middel van galvanisering in plaats van door middel van lakken. Galvaniseren vereist behoorlijk wat vakmanschap. Het Chroma-proces van galvaniseren is een stuk milieuvriendelijker dan traditioneel verchromen of galvaniseren. Alle producten die in het proces gebruikt worden zijn op waterbasis.

Twee varianten

Het nieuwe, opvallende kleurenschema is er in twee varianten: Ruby Chroma en Sapphire Chroma. Beide kleuren zullen vanaf de start van de Tour de France (aanstaande zaterdag) te zien zijn op de fietsen van de mannen- en vrouwenteams van Trek-Segafredo.

Gerelateerde artikels