Deel dit artikel:

Chapeau: Adam Hansen begint aan veertiende grote ronde op rij

Geen andere reed meer grote rondes achter elkaar uit dan 35-jarige Hansen.

De meeste ogen zullen vandaag bij de start van de Giro d’Italia gericht zijn op Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde en Mikel Landa. Toch verdient ook Adam Hansen de aandacht. De Australiër begint namelijk aan zijn veertiende grote ronde op rij (de vorige dertien reed hij uit!). Geen renner die dat eerder deed. “Het is ongelofelijk dat ik al zo ver geraakt ben. Maar ik behandel deze wedstrijd net zoals alle andere koersen, ongeacht de hoeveelste grote ronde het is”, klinkt het bij Hansen.

“Ik wil opnieuw veel betekenen voor de ploeg en mijn werk opknappen, ook al heb ik al tonnen ervaring in dergelijke rittenwedstrijden. Voor mij is het iets geworden dat ik gewoon heel graag doe. Ik ben alvast heel gemotiveerd om opnieuw alle Grote Rondes te rijden dit seizoen. Ik hou van de manier van koersen in deze wedstrijden. Het is een mengeling van verschillende types parcoursen, ik voel me goed op die wegen en ik vind het leuk om koers achter koers te rijden.”

Als hij een favoriet moet kiezen uit één van de grote ronden, dan wijst hij de Giro aan. “Ik vind Italië een heel leuk en mooi land, ook de sfeer is hier fantastisch. Tijdens de etappes passeren we regelmatig voorbij wondermooie plaatsen. In al die jaren heb ik het hele land al doorkruist en ik heb prachtige plekken gezien, ook de niet-toeristische plaatsen. Het is die ongerepte natuur waar ik het meeste bewondering voor heb”, aldus Hansen.

“Uiteraard is het niet altijd rozengeur en maneschijn. De Giro heeft een heel lastig parcours en ook de weersomstandigheden zijn niet altijd even goed. Je weet gewoon op voorhand dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Al hou ik wel veel goeie herinneringen over aan deze wedstrijd met ritwinst voor André Greipel of Mark Cavendish een aantal jaren geleden. Telkens was ik hun luitenant in de sprint, het geeft voldoening als je werk beloond wordt met een overwinning voor het team.”

De ervaren pion van Lotto Soudal won zelf ook in de Giro. In 2013 kwam hij juichend over de streep in Pescara. In die bewuste etappe zaten de nodige beklimmingen. Bovendien moesten de renners die dag afrekenen met slechte, barre weersomstandigheden. “Het was fantastisch om de dagzege daar te bemachtigen, ik zal dat nooit vergeten.” In 2014 won hij in de Vuelta.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE