Deel dit artikel:

Cervélo blaast de Soloist nieuw leven in

De Soloist is terug van weggeweest. Cervélo heeft de fiets deze week opnieuw gelanceerd. Met de nieuwste uitvoering richt het merk zich op het grote publiek in plaats van de prof, al is de prij iets minder democratisch dan de rijeigenschappen.

Voor de eerste lancering van de Soloist moeten we terug naar het begin van dit millennium. De fiets was destijds het wapen van de renners van Team CSC en het Cervelo Test Team. Onder anderen Carlos Sastre en de gebroeders Schleck behaalden mooie en grote overwinningen op deze fiets. Met name de aerodynamisch gevormde framebuizen spraken veel profrenners en volgers van de wielersport aan.

Zo’n twintig jaar later duikt de naam Soloist opnieuw op. Ditmaal richt Cervélo zich op het brede publiek dat op zoek is naar een high-performance fiets. De fiets hangt qua eigenschappen in tussen de aerobike S5 en de lichtgewicht R5. Om dat meteen te duiden: de Soloist is circa 250 gram lichter dan de S5 en evenzoveel zwaarder dan de R5. Hij is dan wel weer een stuk aerodynamischer gevormd dan de R5. De Soloist is verkrijgbaar met zowel mechanische als elektronische groepsets. Prijzen gaan van 4299 euro met Shimano 105 tot 8599 euro met Force AXS.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE