Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Castelli geeft extra glans aan leiderstruien in Giro

Simon Yates, Tom Dumoulin en Rohan Dennis hadden deze week al de eer om erin te rijden: de roze trui van de Giro d'Italia. Of beter gezegd: van Castelli. Het Italiaanse kledingmerk is sinds dit jaar terug in de Ronde van Italië als kledingpartner. Daar zijn ze bij Castelli trots op.

Na een onderbreking van 26 jaar is Castelli opnieuw leverancier van de leiderstruien. Giovanni Battaglin was in 1981 de eerste renner die een roze shirt van het iconische merk om zijn schouders droeg, de laatste was de Spanjaard Miguel Indurain (1992). In de tussenliggende jaren waren het ook bepaald geen ‘kleine jongens’ die het roze van de Castelli-trui droegen: onder anderen Hinault, Moser en Bugno.

Achter de schermen heeft Castelli er van alles aan gedaan om de leiderstruien extra glans en bijzondere looks mee te geven. Zo heeft de rits een lipje in de vorm van de trofee die de eindwinnaar over ruim twee weken in Rome in ontvangst mag nemen. In de zoom is het klassement vermeld waarop de trui in kwestie betrekking heeft (een voorbeeld: ‘Classifica Generale’) en op de mouwtjes vind je het reliëf van de ronde.

Is dat alles wat Castelli doet? Neen! Het merk heeft tevens vijf shirts ontworpen die inzoomen op een specifieke etappe. Zo zijn er designs die memoreren aan de start in Israel (etappe 1), de slotbeklimming naar de Monte Zoncolan (etappe 14), het wijngebied Franciacorta (etappe 17) en de fameuze Colle delle Finestre, de Cima Coppi van dit jaar (etappe 19). Het vijfde en laatste shirt is gebaseerd op Rome (etappe 21).

Meer info nodig? Raadpleeg www.passionforcycling.be

Gerelateerde artikels