Deel dit artikel:

Canyon//SRAM Racing: Team Sky voor vrouwen?

Ook bij de vrouwen werd het wielerseizoen afgelopen weekend op gang getrapt.

Enkele uren voor Greg Van Avermaet het zegegebaar maakte tijdens de Omloop Het Nieuwsblad, deed Lizzie Armitstead hetzelfde bij de vrouwen. Want ook zij reden afgelopen weekend hun versie van de semi-klassieker in Gent. Een duidelijk bewijs dat het vrouwenwielrennen in de lift zit. Net als het unieke, vooruitstrevende project van vrouwenwielerploeg Canyon//SRAM Racing. Een vrouwenteam waarbij de ‘beste ambassadeurs van de sport’ de handen in elkaar sloegen.

Het is een algemene teneur bij wielerfans die de bus van Canyon//SRAM Racing zien staan. Ze stoppen even om een kijkje te nemen, haast verlamd door de indrukwekkende look van de wielerploeg. Een look die in alles is doorgetrokken. De fietsen matchen met de truitjes en de truitjes doen hetzelfde met de teambus. Een heerlijke kleurencombinatie waar duidelijk over is nagedacht en dat enkel tot stand kan komen met de hulp van de allerbesten uit het wereldje.

Canyon, SRAM, Rapha en Bora. Samen deden ze hun duit in het zakje om van dit project iets moois te maken. Aan de lachende gezichten binnen de ploeg te zien, hebben ze blijkbaar goed werk geleverd. Niemand durft het in eerste instantie uit te spreken, maar uiteindelijk vindt iemand de moed om de vergelijking te maken: ‘Canyon//SRAM Racing is het Team Sky van het vrouwenwielrennen’. Qua uitstraling en collectieve tijdritcapaciteiten lijkt het inderdaad zo te zijn en ook de omkadering is van topkwaliteit. Dit team lijkt binnenkort op Vlaamse wegen met open armen te worden ontvangen.

Maar wat is het geheim van deze succesvolle samenwerking? “We hebben gewerkt met de beste ambassadeurs die de sport kan hebben. Dat is de beste reclame voor het vrouwenwielrennen en we hopen langs deze weg meer vrouwen op de fiets te krijgen”, klinkt het bij de teamleiding.

Ook kledijsponsor Rapha is enthousiast: “Het eindresultaat mag gezien worden. Hopelijk zorgt hun uitstraling voor een soort van warm gevoel bij de fans, een soort van ‘ze zijn daar’-gevoel. Het is goed dat we door deze samenwerking een nieuwe standaard leggen. Nu zien onze rensters er uit als superhelden. We hopen dat we samen in de toekomst nog veel kunnen betekenen voor het team.”

Hoe zit het met de ambities van het team zelf? “De hoofddoelen zijn de Giro en de Olympische Spelen. Voor Trixi Worrack zou het al haar vierde deelname aan de Spelen betekenen. Ons team zelf is vooral gespecialiseerd in tijdritten en dus willen we daar hoge toppen scheren.” (JL)

 

 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE