Deel dit artikel:

Campagnolo updatet Zonda-wielenset

Volledig nieuwe velg speelt in op trend naar breder.

Campagnolo zelf noemt zijn Zonda-wielenset het werkpaard uit de stal. Je zult ze niet zien paraderen over de Champs-Élysées op de laatste dag van de Tour, maar als betrouwbare, niet-aflatende set trainingswielen zijn de Zonda’s in andere omstandigheden een prima keuze.

Tijden veranderen, voorkeuren veranderen mee, en omdat de markt zich de laatste tijd vrij vlot beweegt richting bredere banden, achtte Campagnolo de tijd rijp om ook de Zonda wielen van een upgrade te voorzien. Net zoals een tijdje terug het top-of-the-line aluminium wiel Shamal werd gepresenteerd met een brede C17-velg, krijgt nu ook de Zonda diezelfde breedte.

Een C17-velg geeft 25 mm banden, die min of meer de 23 mm bandjes hebben verdrongen als standaardmaat, meer houvast. De band kan beter zijn natuurlijke vorm aannemen dan wanneer hij op een smalle velg geplaatst wordt. Hetzelfde geldt dan ook voor 28 mm banden, die op enduranceracers al vaak af fabriek gemonteerd zijn. Wie al eens met de C17-breedte heeft kunnen rijden, zal onmiddellijk hebben gemerkt dat het comfort en de grip aanzienlijk hoger liggen dan bij smalle banden op ‘gewone’ velgen.

De Zonda krijgt dus een volledig nieuwe velg (met MoMag-technologie: velgbed zonder geboorde nippelgaten, nippels met behulp van magneten op hun plaats getrokken), maar de overige technologie komt gewoon mee van het vorige model: 16 radiale aerospaken vooraan, 21 stuks achteraan, in Campagnolo’s G3-patroon.

Een set weegt 1596 gram, waarmee het in zijn klasse een superlichte wielenset is. (RVS)

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE