Deel dit artikel:

Campagnolo en Garmin werken samen

Extra functionaliteit op je Edge 520 en Edge 1000.

Nadat onlangs het elektronische schakelsysteem Campagnolo EPS V3 werd gepresenteerd, samen met de MyCampy app, waarmee EPS te personaliseren is (onder andere), maakt het Italiaanse bedrijf nu ook een samenwerking met Garmin bekend.

Dankzij ANT+ en Bluetooth LE antennes die in het EPS-systeem ingebouwd zijn, kan er niet alleen gecommuniceerd worden met tal van smartphones, maar na een recente software-update ook met Garmin’s Edge 520 en Edge 1000 gps-units.

EPS V3 gebruikers die al in het bezit zijn van een Edge 520 of Edge 1000 kunnen nu dus updaten en direct nieuwe info als huidig verzet, overbrengingsverhouding en batterijduur op hun Garmin-display zien. Je hoeft dus niet meer naar achter om te kijken om te weten op welk tandwiel de ketting ligt. Werkt sneller en veiliger.

Fietsers met een EPS versie 1 of 2 kunnen upgraden naar een V3 door eenvoudigweg van Power Unit en Interface te switchen. Het is dus niet nodig om een geheel nieuwe groep te kopen, enkel een upgrade-kit volstaat om van de nieuwste functionaliteit gebruik te kunnen maken. (RVS)