Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

B’Twin springt op de kar van de retrohype

Decathlon heeft met haar B’Twin-collectie veel te bieden voor een scherpe prijs. In Shot, de bijlage die aan de nieuwste editie van Grinta! is toegevoegd, is een fotoshoot opgenomen met producten van B’Twin. Zowel mannen als vrouwen vinden wielerkleding bij Decathlon.

Decathlon trekt in de dameslijn van de B’Twin-collectie dezelfde eigenschappen door die we zien bij Lorenzo. De kleurstellingen zijn echter veel gewaagder. Het is slechts dankzij de kwaliteit van de gebruikte materialen dat we kunnen zien dat de uitrusting van Ine niet uit de jaren ’80 dateert. Met het 900 damesshirt (40 euro) springt B’Twin op de kar van de retrohype. De Aerofit 900 helm (45 euro) is met 260 gram in maat M niet de allerlichtste. Hij valt vooral op dankzij de 16 interne circulatiekanalen die de luchtstroom vanuit de ventilatiegaten langs je hoofd loodsen voor een sublieme koeling en ventilatie.


B’Twin, het huismerk van sportwarenhuis Decathlon, richt zich met de Roadracing 500 reeks zoals de naam doet vermoeden op sportieve wegrenners. De pasvorm van het Roadracing 500 shirt (50 euro) is dan ook vrij strak en aansluitend. De inzetstukken in mesh zorgen voor een verbeterde afvoer van transpiratie en een versnelde droging. Aan de achterkant vindt Lorenzo naast de drie standaard zakjes nog een waterafstotend gedeelte dat afsluitbaar is met een rits. Wanneer het echt om de knikkers gaat, kan hij gebruik maken van een vierde opbergzakje aan de zijkant. Ideaal om gelletjes mee te nemen en vlot bereikbaar diep in de finale. Als ervaren fietser kiest Lorenzo voor de B’Twin Roadracing 900 bibshort (50 euro) die veel te bieden heeft voor een scherpe prijs. Het ergonomische zeem garandeert comfort tijdens ritten van 3 uur en langer. Dankzij de elastische bretels en de lichte banden in siliconen aan de dijen blijft het geheel goed gepositioneerd en irritatievrij.