Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BORN ISO PRO+ is de ideale dorstlesser voor elke sporter

Hydratatie is de sleutel tot succes bij duurinspanningen op de fiets of als je je hardloopschoenen strikt voor een duurloop. 2 procent vochtverlies (lichaamsgewicht) tijdens inspanning zal jouw prestaties al met ten minste 10 procent verminderen. En dan hebben we het nog niet over het belang van koolhydraten en mineralen. Gelukkig is de BORN ISO PRO+ dorstlesser de ideale oplossing.

Wanneer je BORN ISO PRO+ drinkt, voorkom je niet alleen verlies van prestatieniveau, maar houd je ook jouw vochtbalans intact en je voegt met Peptopro® zelfs een ‘hersteloptie’ toe aan jouw sportdrank. Daarnaast zijn belangrijke koolhydraten toegevoegd, die helpen om de mineralen en het vocht snel op te nemen. BORN ISO PRO+ heeft een smaakvolle, frisse smaak en levert de nodige extra energie tijdens het sporten. Kortom: BORN ISO PRO+ is dé energizing dorstlesser met toegevoegd natrium en Peptopro®.

Ideale sportdrank
Tijdens de Giro d’Italia van vorig jaar heeft BORN Team Sunweb gevoed met de beste duursportdrank ooit: BORN ISO PRO+. Om de successen van vorig jaar te laten herleven en om jou een kans te geven om dit unieke product tegen een speciale prijs te ervaren, lanceert Born samen met Team Sunweb het BORN ISO PRO+ Special Starter Pack. Een mooie start van de Giro d’Italia 2018!

Dat BORN ISO PRO+ in de smaak valt bij de profs, staat immers als een paal boven water. “Iso Pro is een verfrissende, energierijke dorstlesser die niet verveelt om te drinken”, verklaart Titia van der Stelt (Food Expert Team Sunweb). “Een paar jaar geleden worstelde Team Argos-Shimano (nu Team Sunweb) met een bekend probleem dat renners de isotone mineraaldranken en energiedrankjes in trainingen en wedstrijden niet optimaal gebruikten. Samen met renners, staf en BORN zijn we een ontwikkelingsproject gestart. BORN ISO PRO is een uitstekend compromis: een drankje met een glucose / fructose ratio van 2:1 met toegevoegd natrium. Deze ISO PRO of de ISO PRO + zit in elke bidon die de renners drinken tijdens een duurtraining of wedstrijd.”

“Tijdens het sporten verbrand je veel koolhydraten en verlies je veel vocht en mineralen. Aanvulling is dus erg belangrijk! ISO PRO+ zorgt niet alleen voor aanvulling van koolhydraten, vocht en mineralen, maar bevat ook Peptopro®. Dat is een in stukjes geknipte eiwitcomponent die moeiteloos geabsorbeerd wordt tijdens het sporten. Op deze manier versnel je de opname van koolhydraten, maar ook het herstelproces. Daarnaast is de smaak ook lekker en fris. Dit maakt het de ideale sportdrank voor Team Sunweb en alle andere duursporters.”

2:1 Glucose/ fructose ratio
Wanneer een mengsel van glucose en fructose wordt ingenomen (in de geanalyseerde literatuur, respectievelijk 1,2 en 0,6 g / min, verhouding 2: 1, voor totale inname van koolhydraten tot 1,8 g / min), is er minder competitie voor intestinale absorptie in vergelijking met de inname van een iso-energetische hoeveelheid glucose of fructose.

Bovendien wordt fructose-absorptie gestimuleerd door de aanwezigheid van glucose. Dit verhoogt de absorptie van koolhydraten tot 90 g / uur in plaats van de normale 60 g. Met andere woorden: meer energie uit dezelfde hoeveelheid voeding!

Peptopro®
Peptopro® is een wetenschappelijk ontwikkelde mix van peptiden (zeer kleine eiwitdeeltjes) ontwikkeld door DSM, die zorgt voor een veel snellere opname van eiwitten in spieren in vergelijking met normale eiwitten. Peptopro® is volledig oplosbaar in water en belast niet de spijsvertering. Dit zorgt voor een snellere opname in de spieren, wat zorgt voor een onmiddellijk herstel, zowel tijdens als na de training.

Smaak
Mandarijn/ mango

Gebruik
Tijdens het sporten

Aanbeveling
Los 4 maastchepjes (40 g) op in 500 ml water (1 bidon). Verbeter je vochtbalans door voor de inspanning al 200-300 ml ISO PRO+ te drinken. Drink regelmatig tijdens het sporten, minimaal 250 ml per 20 minuten. INHOUD 280 g (voor 3.5 L)

Samenstelling
Verrijkte voeding voor sporters: maakt na bereiding een sportdrank met koolhydraten, proteïne (Peptopro®) en vitamine B12. Ingrediënten: maltodextrine, fructose, melkeiwithydrolysaat (13,8%), natuurlijke aroma’s, voedingszuren (appelzuur, citroenzuur), zout, kleur (carotenen), vitamine B12 (cyanocobalamine). Product bevat melk en kan sporen van soja en ei bevatten, maar het product is lactosevrij!