Deel dit artikel:

Born heeft nieuwe sportvoeding

Nieuwe repen die ontwikkeld zijn met Team Giant-Alpecin.

BORN is de innovatiepartner van sportvoeding voor Team Giant-Alpecin. Samen met food experts en renners worden diverse producten ontwikkeld en succesvol getest. Tijdens het seizoen 2015 testten de renners van Team Giant-Alpecin een aantal nieuwe energierepen, die in samenspraak met de renners verder zijn geoptimaliseerd. Vanaf eind mei kan ook elke wielertoerist kennis maken met beide heerlijke energierepen van topkwaliteit!

De nieuwe Xtra Bar Cranberry/Cocos voegt een heel nieuwe smaaksensatie toe aan het assortiment van BORN Xtra Bars. Net als de in 2015 geïntroduceerde Xtra Bar Caramel heeft ook deze Born reep de ideale 2:1 verhouding glucose/fructose en smelt de reep niet bij warm weer.

De 2:1 ratio van glucose/fructose zorgt voor een verhoogde koolhydraatopname tot 90 gram/uur in plaats van de gebruikelijke 60 gram. Dit zorgt ervoor dat fietsers meer energie en uithoudingsvermogen geleverd krijgen tijdens hun wedstrijd of trainingskilometers. Pas op: dit kan leiden tot betere prestaties!

De Xtra Bar Cranberry/Cocos weegt 48 gram, is gemakkelijk kauwbaar en helpt om een hongerklop te voorkomen.

Een andere nieuwe innovatie is de Flapjack Bar Vanilla. Deze energiereep is makkelijk te kauwen en heeft een totaal andere bite, gebaseerd op haver. Deze 55-grams energiereep blijkt een van de favorieten binnen Team Giant-Alpecin te zijn.

Beide BORN innovation bars zijn verkrijgbaar vanaf mei 2016.