Deel dit artikel:

Boogie’s Extreme heeft nieuwe routes in 2016

De officiële toertocht van Michael Boogerd vindt plaats op 3 september.

Op de kalender met toertochten heeft hij inmiddels een prominente plaats verworven: Boogie’s Extreme. Het is de officiële toertocht van Michael Boogerd. Dit jaar vindt het evenement in Zuid-Limburg (Nederland) plaats op zaterdag 3 september. De inschrijving is geopend.

Tijdens Boogie’s Extreme kun je samen met oud-Nederlands wielerkampioen Michael Boogerd fietsen in het zuiden van Nederland. De parkoersen brengen je op Boogerds voormalige trainingsroutes en naar de zwaarste beklimmingen uit Boogerds favoriete klassieker: de Amstel Gold Race. Er zijn verschillende afstanden, zodat iedereen pret kan beleven: 30, 60, 100, 160 en 225 kilometer.

In 2016 is een aantal routes van Boogie’s Extreme gewijzigd. Zo zullen de 225, 160 en 100 kilometer een nieuw parkoers volgen. Waar in het verleden de routes naar het zuiden voerden, heeft de organisatie dit jaar naar alternatieven gezocht richting het westen, in Belgisch Limburg welteverstaan. Daar, in de mooie Belgische fruitstreek, hebben de mensen die de routes uitstippelen nóg fietsvriendelijkere en relatief onbekende en onontdekte routes weten te vinden. Op de routepagina zijn de precieze lussen te vinden.

Algemeen

  • Het parcours van de toertochten is door Michael Boogerd zelf uitgestippeld;
  • Met de zwaarste beklimmingen uit Michael’s favoriete klassieker: de Amstel Gold Race;
  • Duidelijk gepijlde routes;
  • Verzorging (voeding, drank, medisch en technisch);
  • Jouw deelname vastgelegd op beeld