Deel dit artikel:

Boncho: poncho en opgooitent ineen

Nieuwe uitvinding beschermt je nóg beter tegen regen.

Over het algemeen deinzen wij niet terug voor een spatje regen. Maar dat is in het buitenland soms anders. Veel mensen laten de fiets daar staan als het regent. Het Amsterdamse fietsenmerk VanMoof heeft daar iets op bedacht: de Boncho. Het is een kruising tussen een poncho en een opgooitent.

“Het begon eigenlijk een beetje als een grap”, zegt VanMoof-eigenaar Taco Carlier tegen de Nederlandse krant Het Parool. “Ik ben zelf een groot liefhebber van de poncho, echt een ondergewaardeerd kledingstuk. Die voorkomt echter niet dat de regen er over de voorkant langs gaat, waardoor je knieën alsnog nat worden. Een regenpak vind ik ook niks, daarin ga je zo zweten en word je alsnog nat. Uit die irritatie is de Boncho ontstaan. Een poncho en tent ineen, die zowel jou als je fiets helemaal droog houdt.”

De Boncho is eenvoudig uit te klappen en gaat net zo simpel weer opgevouwen in het hoesje. Op Kickstarter kost een Boncho 55 euro, dat is inclusief verzendkosten. Volgens de man van VanMoof zijn er nu al bestellingen uit 46 verschillende landen. Bestellers krijgen hun poncho-tent in maart of april thuis. Carlier verwacht dat het product vervolgens aan het eind van de zomer in de winkels verkrijgbaar is. Tegen die tijd bedraagt de verkoopprijs 89 euro.

Gerelateerde artikels