Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BMC Alpenchallenge AMP: racefiets met een extraatje

Met de Alpenchallenge AMP Sport, Cross en City had BMC al een fitnessfiets, crossfiets en stadsfiets met elektrische trapondersteuning in het aanbod. Door nu drie Alpenchallenge AMP Road fietsen aan het gamma toe te voegen, breidt de Zwitserse fietsfabrikant zijn aanbod uit richting E-race.

STEPS by STEPS

BMC maakte het zichzelf niet al te moeilijk en klopte gewoon bij Shimano aan voor hun STEPS 8000 elektromotor en 504 Wh batterij. Het frame dat daarrond werd gebouwd is wel een 100% BMC product dat dan ook een aantal eigenschappen van andere BMC-fietsen overneemt. Zo moet de Micro Travel Technology (MTT, een soort van elastomeer die in de wishbone van de staande achtervork wordt verwerkt en die BMC ook toepast in enkele van zijn semi-hardtail mountainbikes) met zijn 10 mm veerweg het comfort van de fiets gevoelig optrekken.

Licht en breed

Door de batterij centraal in de fiets in te bouwen verlaagde BMC het zwaartepunt van de fiets, met het volledig carbon frame slaagde BMC er in om de E-racer onder de grens van de vijftien kilogram te houden. In het frame is ruimte voor banden tot 40 mm breedte.

Links de Alpenchallenge AMP Road TWO. Het zwarte stukje op de staande achtervork is de elastomeer van de Micro Travel Technology. Rechts de Alpenchallenge Road LTD.

Drie versies, drie maten

De Alpenchallenge AMP Road is beschikbaar in drie versies die telkens in de maten Small, Medium en Large worden aangeboden. De Alpenchallenge AMP Road LTD van 7.999 euro is afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 aandrijving en staat op carbon DT Swiss HEC Spline DB 47 wielen die specifiek voor E-racefietsen werden ontwikkeld. De Alpenchallenge AMP Road ONE van 6.499 euro heeft dezelfde Shimano Ultegra Di2 aandrijving, maar staat op DT Swiss HE 1800 Spline DB 32 wielen. De Alpenchallenge AMP Road TWO is voor 4.499 euro aangekleed met een Shimano GRX aandrijving en staat op DT Swiss R500 DB wielen met daar omheen 34 mm brede WTB Exposure allroad banden.

Alle details op de site van BMC

Gerelateerde artikels