Deel dit artikel:

Bizar: Gilbert breekt vinger na aanval dronkenlappen

"Hij zal een dag of twee niet kunnen fietsen", aldus teamdokter.

Een bizar incident heeft Philippe Gilbert een gebroken vinger opgeleverd. Net nu belangrijke weken voor ‘Phil’ aanbreken. De 33-jarige Waal was vrijdag met ploeggenoot Loïc Vliegen op training in België toen ze ruzie kregen met twee mannen die in een auto zaten. Eén van hen stapte uit en gedroeg zich agressief tegenover de twee wielrenners, zo verklaart wielerploeg BMC. Volgens het team waren de mannen in de auto onder invloed van alcohol en zijn de mannen ingerekend.

Er volgde een handgemeen en daarbij liep Gilbert drie breukjes op in zijn middelvinger. De klassiekerspecialist van BMC moest naar het ziekenhuis. Daar heeft men de breuken vastgezet met kleine pinnetjes. “Verder is Philippe in orde”, zegt teamdokter Max Testa van BMC in de verklaring. “Hij zal een dag of twee niet kunnen fietsen. Na het weekeinde kunnen we beter inschatten wat dit voor gevolgen heeft voor de Ardennenklassiekers. Maar ik denk dat hij ze gewoon kan rijden.”

“Ik voel me nog niet zo slecht”, vertelt Gilbert in een eerste reactie. “Ik ben vooral gechoqueerd dat dit kon gebeuren. Zoiets verwacht je niet als je gaat trainen.” Volgens de wielerploeg zouden beide mannen aangehouden zijn door de politie bij het incident. Voor Gilbert breken belangrijke weken aan. De Belg staat volgende week zondag in Maastricht aan de start van de Amstel Gold Race, de Nederlandse klassieker die hij in 2010, 2011 en 2014 won. Ook in e Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik kan hij uit de voeten.

  • Wij zijn benieuwd: het is het bij jullie wel eens tot zo’n bizar handgemeen gekomen tijdens een rit? Laat het ons weten op Facebook