Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bioracer streeft naar optimale mix van functionaliteit en design

Op zoek naar een nieuwe outfit voor op de warmere dagen in het wielerseizoen? Denk eens aan de producten van Bioracer. In Grinta!’s modebijlage SHOT tref je enkele van de nieuwe outfits van Bioracer, zowel voor mannen als vrouwen. Functionaliteit en design staan voorop.

Met de Vesper Bibshort Soft (105 euro) hebben ze bij Bioracer gedacht aan de vrouwelijke looks. Traditionele damesbroeken durven al eens een loopje te nemen met de vrouwelijke vormen. Daarom is Charlotte’s Vesper Soft aan het uiteinde van de broekspijpen voorzien van een speciale, zachtere lycrasoort. Net genoeg om de broek op zijn plaats te houden zonder afbreuk te doen aan het vrouwelijke figuur. Naast comfort en draaggemak, heeft Charlotte dankzij deze broek ook de nodige uitstraling. Neem daarbij haar Vesper Flamingo shirt (74 euro) met opvallend design, en menig hoofd zal omdraaien wanneer Charlotte voorbij fietst. Bovendien voelt haar shirt uit Matrixstof, rekbaar en ademend, ook prettig aan. Met de Summer sokken (12 euro) zet ze haar stijl nog kracht bij. Volgens Bioracer is de lengte van deze sokjes immers ‘Velominati approved’.

Lorenzo draagt het olijfkleurige Epic shirt (89 euro) in combinatie met een Spitfire Epic bibshort (165 euro). Het Epic shirt is opgebouwd uit voor- en achterpanelen uit Speedsilk – een warmtebehandeld, zijdeachtig type lycra – in combinatie met Airmesh voor de oksel- en zijpanelen. Naadloze raglanmouwen dragen bij tot een verbeterde aerodynamica van het geheel. Op warme dagen komt dit extreem ademend shirt extra tot zijn recht. Ook Lorenzo’s fietsbroek heeft enkele troeven om de warmte te trotseren. Het Vapor-zeem van de nieuwste generatie heeft grote stappen vooruit gezet op vlak van ademend vermogen. Terwijl de toplaag de wrijving vermindert, zorgen twee tussenlagen voor meer ademend vermogen en vochtafvoer. Maar ook aan demping werd gedacht, gezien de trend van steeds stijvere carbonframes. Daarom wordt gebruik gemaakt van Evapore, een 3D-webbing met een groter dempend vermogen. Dit waterafstotende materiaal blijft zelfs onder maximaal samengeperste toestand demping geven. Zo komt Lorenzo frisser dan ooit tevoren aan de aankomst.

Gerelateerde artikels