Deel dit artikel:

BIKEGEAR.CC THE RIDE: fietstocht der fietstochten

BIKEGEAR.CC THE RIDE wordt verreden van 12 tot en met 19 juni.

Een niet te versmaden evenement voor fanatieke wielertoeristen: BIKEGEAR.CC THE RIDE. Dit is een achtdaagse etappetocht van de voet van de Stelvio in Italië naar de top van de Cauberg in Valkenburg. Je kunt meedoen als Rijder of als Supporter (begeleider). Je fietst in teams van twee rijders, met of zonder Supporter. BIKEGEAR.CC THE RIDE wordt verreden van 12 tot en met 19 juni en telt 1.300 kilometer en 17.000 hoogtemeters. Er is plaats voor maximaal 250 deelnemers. Inschrijven kan online.

Dit mag je verwachten:

 • Acht etappes
  Van de voet van de Stelvio naar de top van de Cauberg, de ultieme fietsuitdaging voor teams van twee rijders. 1.300 Kilometer, 17.000 hoogtemeters door Italië, Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Met beklimmingen in Alpen, Zwarte Woud, Vogezen en Ardennen.
 • Challenge a day
  Elke dag een Challenge met professionele tijdsregistratie en teamklassementen. Het dag- en algemeen klassementen wordt per team opgemaakt in verschillende (leeftijds)categorieën; de opgetelde tijden van de twee Rijders bepalen klassementstijd.
 • Overnachtingen
  Acht overnachtingen op goede campings met alle faciliteiten. Start- en finishdorp met gezamenlijke eettent, maaltijdbuffet, podium voor avondbriefing en dagklassementen.
 • Maaltijden
  Drie voedzame maaltijden per dag verzorgd door onze koks.
 • Massage, fysio en EHBO
  Topmasseurs en fysio’s zorgen op de campings voor ontspanning van de spieren, behandeling bij blessures en het voorkomen daarvan. Verder wordt BIKEGEAR.CC THE RIDE ook vergezeld door EHBO-team (motor en ambulance) en is er een verzorgingspost in het finishdorp voor controle en behandeling.
 • Mecaniciens en materiaal
  Mecaniciens van een Shimano Service Center zorgen dat je fiets in optimale staat blijft en repareren waar nodig. Support van BIKEGEAR.CC-merken, waaronder Shimano, Pearl Izumi en Elite.
 • Verzorgingsposten
  Twee verzorgingsposten per dag: met sportvoeding en -drank van Science in Sport, fruit, water, koeken en een praatje met de vrijwilligers en begeleiders.
 • Begeleiding
  Ambulance, signaalgevers, motorbegeleiding zijn acht dagen voor jou onderweg. Zij zorgen er voor dat je veilig ‘en route’ blijft.
 • GPS-routes
  Elke deelnemer krijgt de gps-routes per dag aangeleverd (in verschillende formats beschikbaar). Onderweg zijn ook motards voor routebeheer en signaalgeving.