Deel dit artikel:

Bike Fashion Lab: design meets functionaliteit

In de Bike Fashion Lab-collectie van rh+ komen technische know-how en design samen. Deze kledinglijn heeft met shirts, broeken, sokken en handschoenen oog voor het totale plaatje.

Bij rh+ begon de Bike Fashion Lab-collectie met een inspirerend idee om mooie kleding voor mannen en vrouwen te ontwerpen. Vast stond dat de kledingstukken zowel op als naast de fiets moeten smoelen. Als je onder in de beugels zit, mag je gezien worden. En dat geldt net zo goed voor het moment waarop je geniet van je après-vélo. De kledingstukken zijn geïnspireerd op de laatste modetrends. Dat is terug te zien aan de keuze in kleuren en motieven.

Bij de ontwikkeling werd het kledingconcept gaandeweg steeds verder uitgewerkt. De ontwerpers van rh+ hebben er zodoende voor gezorgd dat de kledingstukken van technisch geavanceerde materialen zijn gemaakt. Kortom: niet alleen de buitenkant telt, maar ook de binnenkant. Oftewel: het prestatievermogen. In de ontwikkelfase heeft men tevens bijzondere aandacht gehad voor het veiligheidsaspect. Mede daarom is voor kleurrijke designs gekozen.

Opvallende shirts
De rh+ Preppy, Venus en Paint shirts – drie van de kledingstukken – hebben korte mouwen en zijn comfortabel, want deze zijn gemaakt van een zachte, elastische stof. Opvallend is het ademend vermogen. Daardoor kun je deze shirts prima gebruiken voor als de temperaturen boven de 20 graden Celsius uitstijgen. Aan de achterkant zit een grote zak waarin je reservemateriaal en een sportreep kunt opbergen. Het kleurrijke ontwerp en de reflecterende details zorgen voor een prima zichtbaarheid.