Deel dit artikel:

Beroofde krantenbezorger (16) krijgt nieuwe fiets van politie

“Ik vond haar verhaal zo sneu”, zegt wijkagent.

De politie kon de brutale fietsendief niet meer achterhalen, maar maakte de 16-jarige Kelly van der Elst uit het Nederlandse Dordrecht nog wel op een andere manier blij. De jonge krantenbezorger die deze week werd beroofd van haar fiets, kreeg van wijkagent Evert Muller een nieuwe fiets. “Ik vond haar verhaal zo sneu”, zegt de dienstdoender in het Algemeen Dagblad.

Deze week pakte een dief op een hondsbrutale manier de fiets van de tiener af. Daarmee bezorgde ze huis-aan-huis bladen. Terwijl ze bij twaalf huizen een krantje door de bus deed, ging een dief er met haar fiets vandoor. De fiets stond niet op slot, want ze was naar eigen zeggen heel dichtbij.  Kelly zette nog wel de achtervolging in, maar kon de dief niet meer inhalen. 

De politie zocht nog wel naar de dief, echter zonder resultaat. De wijkagent vond het verhaal triest en nam contact op met een plaatselijke rijwielhandel. “Je hebt een meisje dat hard werkt voor haar centen en dan gebeurt dit. Hier moest ik wat mee doen”, zegt de wijkagent. “En omdat je ‘nee’ hebt en ‘ja’ kunt krijgen, ben ik naar de rijwielhandel gegaan.” Er kwam een opgeknapte tweedehands fiets.