Deel dit artikel:

Begijn Le Bleu wordt ambassadeur Pajotse400

Stand-upcomedian Begijn Le Bleu steunt de toertocht in het Pajottenland.

Het was even onzeker, maar op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni komt er een nieuwe editie van de Pajotse400. Een interessante toertocht langs de mooiste wegen van het Pajottenland. De tocht krijgt ook een bekende ambassadeur: stand-upcomedian en wielerfan Begijn Le Bleu wordt het gezicht van de toertocht en zal zelf ook proberen om de 400 kilometer binnen 24 uur vol te maken.

Toen het vorige bestuur onlangs de stekker uit het event trok, leek de omloop niet langer georganiseerd te worden. Maar met nieuwe mensen aan het roer, waait er opnieuw een frisse wind door de Pajotse400. Dit jaar worden de deelnemers verwacht op de wielerpiste aan de Bellekouter in Affligem, waar de start en aankomst van het event wordt voorzien. Het parcours bestaat uit vier lussen van 100 kilometer. Elke lus start en eindigt met enkele rondjes op de wielerpiste. De 400 kilometer kan ook in estafettevorm worden gereden. Op die manier rijden twee mensen elk 200 kilometer van het traject.

Begijn Le Bleu zet met plezier zijn schouders onder dit project: “In deze tocht telt niet alleen het sportieve aspect. Het wordt ook een volksfeest in het prachtige Pajottenland. Troeven genoeg om er een onvergetelijke 24 uur van te maken vol spanning, kameraadschap en doorzettingsvermogen.” Begijn Le Bleu is zelf een groot koersfan. In het verleden organiseerde hij al het wielercafé ‘De Ronde van Begijn’. (JL)

Meer info op: www.pajotse400.be (JL/Foto: Myriam Alioua)