Deel dit artikel:

BBB Cycling maakt bikepacken makkelijker

Bikepacking is dé trend van het jaar en de fietsbranche speelt er gretig op in. Zo lanceerde BBB Cycling deze week hun AdaptSystem: een reeks adapters om jouw racefiets of mountainbike om te toveren tot de ultieme bikepacking-machine.

Het AdaptSystem van BBB Cycling is een reeks vernuftige montagepunten, rails en bevestigingsbanden die elke fiets omtoveren tot een avonturenmachine. Dankzij de adapters kan je meer bidons, uitrusting of gereedschap meenemen, waardoor ook met je racefiets of mounatinbike een ommetje langs the middle of nowhere tot de mogelijkheden behoort. Er kan creatief omgesprongen worden met de plaatsing van de adapters, waardoor je meer ruimte creëert om bidons te verplaatsen, of om extra bidonhouders en bevestigingspunten toe te voegen. En met de slogan “Let’s go #bikehacking” gooit BBB Cycling er ook al meteen een fijne woordspeling tegenaan!

Het AdaptSystem telt vier apart te verkrijgen adapters:

AdaptRail

Met de AdaptRail creëer je montagepunten waar je die maar wilt hebben. Maat S zorgt ervoor dat je je bidonhouder naar boven of beneden kunt plaatsen. Zo heb je bijvoorbeeld meer ruimte als je een klein frame hebt, maar wel een frametas wil meenemen. Met maat M kun je een bidonhouder en StrapPlate monteren en met maat L kun je zelfs twee bidonhouders boven elkaar plaatsen. Ook kun je de AdaptRail gebruiken om een DualMount te monteren.

Adviesprijs: 17,95 €

StrapPlate

De StrapPlate kan gemonteerd worden op een AdaptRail maar ook direct op je frame of voorvork. De spleten van de StrapPlate zorgen ervoor dat je een breed of dun object goed kan vastmaken. Denk bijvoorbeeld aan een extra bidon of een binnenband maar ook een conserve of een blikje cola kun je stevig vastmaken. De binnenkant van de StrapPlate is bewerkt met een frictielaag waardoor de objecten goed blijven zitten. Een superhandig accessoire voor mensen die op een efficiënte manier meer willen meenemen op de fiets zonder dat het extra ruimte inneemt in je tas of achterzakken.

Adviesprijs: 19,95 €

DualMount

Voor wie onderweg grote dorst heeft en extra bidons wil meenemen, is de DualMount een goede oplossing. De DualMount is een systeem dat op de voorvork of AdaptRail gemonteerd kan worden en waaraan je twee bidonhouders kunt bevestigen. Je kan de DualMount ook op de AdaptRail monteren. BBB Cycling maakt zich sterk dat de bidonhouders je benen niet zullen raken terwijl je fietst.

Adviesprijs: 34,95 €

HaulerMount

De HaulerMount is een klittenband met montagepunten. Je monteert het kleinood aan de onderbuis of voorvork van je fiets en schroeft er makkelijk een bidonhouder houder aan vast. Op deze manier heb je een extra punt gecreëerd om water mee te nemen of een gereedschapsbidon. De siliconen frictielaag aan de binnenkant van het klittenband zorgt ervoor dat de beugel zich tijdens het fietsen niet verplaatst. Als je de HaulerMount hebt gemonteerd kan je het overtollige velcro afknippen.

Adviesprijs 17,95 €

Meer info over het AdaptSystem vind je op de website van BBB Cycling.

Van links naar rechts: AdaptRail – StrapPlate – DualMount – HaulerMount

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE