Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Baguet Bicycle Center opent de poorten

Serge Baguet, de voormalig kampioen van België en Tourritwinnaar, is niet meer onder ons. Maar zijn Bicycle Centers in Calpe en Mojacar gaan wel gewoon verder. “Op uitdrukkelijk verzoek van hemzelf”, klinkt het bij TUI, dat garant staat voor de reizen naar de Spaanse wielerenclaves.

Mojacar (Costa Almeria) en Calpe (Costa Blanca) zijn van die typische Spaanse wieleroorden, zeker in wintertijd. Als het weer in Vlaanderen en Nederland te wensen overlaat, trekken drommen wielrenners – profs, amateurs en wielertoeristen – naar deze plaatsen aan de populaire kustlijn van Spanje. Met het aangename microklimaat en de uitstekende fietsmogelijkheden kun je hier een prima basis leggen voor het volgende fietsseizoen.

Het Baguet Bicycle Center is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een vertrouwde partner in de organisaties van fietsvakanties naar Calpe en Mojacar. Oprichter Serge Baguet wist als ex-prof precies wat zijn klanten van een trainingsstage verlangen. “Hij heeft ons eerder dit jaar te vroeg moeten verlaten. Maar we kregen van hem een missie mee die we met veel passie en nog meer drive zullen verwezenlijken: het doorzetten en verder ontwikkelen van het Baguet Bicycle Center”, zegt Martin Van Caelenbergh van TUI.

Totaalconcepten
Het Baguet Bicycle Center biedt met zijn drie wielercentra (twee in Calpe en één in Mojacar) totaalconcepten. Dat betekent dat aan alles is gedacht. De vluchten zijn inbegrepen, fietsers huren ter plaatse een fiets of laten hun eigen fiets over land transporteren (dit laatste op specifieke reisdata), er zijn dagelijkse routes met professionele begeleiding, de 4* hotels (met service course) zijn uitstekend en onder meer een volledige en professionele bevoorrading en wasdienst voor fietskleding (Mojacar) zitten in het pakket. Kortom: de verzorging is tot in de puntjes geregeld.

Voor elk niveau
Het team van het Baguet Bicycle Center houdt rekening met wisselende niveaus, zodat het verblijf in Spanje voor elke sportieve fietser meerwaarde heeft. Er wordt gereden in verschillende groepen aan gemiddelde snelheden die uiteenlopen van 22 tot 25 en 27 kilometer per uur. De C-groep (22 kilometer per uur) fietst in Spanje dagelijks zo’n 80 kilometer, de B-groep (25 kilometer per uur) circa 100 tot 110 kilometer en de A-groep (27 kilometer per uur) 120 tot 140 kilometer. Als je twijfelt wat bij jou het beste past, geeft de begeleiding advies.

Fietsen met Museeuw
Nieuw voor dit seizoen is de begeleiding van Johan Museeuw. Serge Baguet en ‘de Leeuw van Vlaanderen’ waren tijdens hun professionele carrière ploegmakkers van elkaar. Nadien bleven ze in contact. Johan Museeuw is dit jaar aangetrokken als fietsbegeleider. Tijdens en na de fietsritten komen de mooiste verhalen naar boven. Johan Museeuw is er in de volgende periodes bij: 10 tot 17 maart (Best Oasis Tropical, Mojacar), 28 april tot 5 mei (Sol y Mar en Suitopia, Calpe) en 19 tot 26 mei (Best Oasis Tropical, Mojacar).

Gerelateerde artikels