Deel dit artikel:

Baanlegende Sir Chris Hoy reed mee in 24 uur van Le Mans

Zesvoudig olympisch kampioen legt beslag op een twaalfde plek.

Afgelopen weekend werd de 24 uur van Le Mans verreden. De 84ste editie van de legendarische autorace in Frankrijk kende een opvallende deelnemer, zo blijkt: Sir Chris Hoy. Eén van de beste baanwielrenners aller tijden kroop achter het stuur van een Nissan.

De olympische veelvraat – verdeeld over de Spelen van 2004, 2008 en 2012 won hij zesmaal een gouden medaille – was één van de drie rijders van de Nissan Algarve Pro Racing Ligier LMP2. Hij werd vergezeld door de Fransman Andrea Pizzitola en Brit Michael Munemann. Sir Chris Hoy eindigde in zijn LMP2-klasse op de twaalfde plaats. In het overall klassement wachtte een achttiende stek.

“Dit is één van de meest opwindende ervaringen ooit”, zegt de Schot tegenover de BBC. “Ik wist van tevoren dat het heel zwaar zou worden. Ik heb Le Mans op geen enkele manier onderschat, maar ik moet zeggen dat het toch écht lastig is.” Met name de laatste keer waarop hij plaatsnam achter het stuur, was moeilijk. “Ik was gemasseerd en had een uur en een kwartier geslapen. Toen ik wakker werd, was ik dronken van vermoeidheid. Het voelde als een jetlag.”

Gerelateerde artikels