Deel dit artikel:

Ass Savers monteert nieuw spatbord op achtervork

Het Zweedse bedrijf Ass Savers kondigt hun nieuw spatbordmodel aan, de Win Wing. Die wordt geplaatst op de staande achtervork en moet zo voor meer comfort zorgen bij een fietstocht in natte omstandigheden.

Al sinds 2012 produceert het bedrijf Ass Savers spatborden van voornamelijk gerecycleerd plastic. In tegenstelling tot andere spatborden op de markt, wordt de Win Wing niet op de zadelpen gemonteerd, maar wel op de exacte plek waar water het wiel verlaat, op de staande achtervork. Doordat het spatbord zich dichter bij het wiel bevindt, vangt het logischerwijs ook meer waterspatten op.

Zoals alle fietsers weten: comfortabel op je fiets zitten is van fundamenteel belang voor goede prestaties. Dat bewees ook de originele Ass Saver. Zo reden de renners van Team DSM, Lotto Soudal en Movistar al rond in het peloton met een spatbord van de Zweden. De nieuwste spatborden zorgen voor een aangenamer gevoel op de fiets en voegen toch maar een minimum aan gewicht toe. De Road-versie kent een gewicht van 64 gram, de Gravel-versie weegt 72 gram. Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig en snel te bevestigen.

De Win Wing is op vrijwel elke racefiets en gravelbike monteerbaar. Hij krijgt een adviesprijs van 25 euro. Wij hebben de Win Wing in test, dus hou onze media in de gaten voor een volledige review.Gerelateerde artikels