Deel dit artikel:

Armstrong brengt eerbetoon aan vijf overleden fietsers

Texaan fietst dezelfde rit die de groep fataal werd na een aanrijding.

Lance Armstrong mengt zich weer voor even in de fietssport. De Texaan is naar Michigan vertrokken om daar een eerbetoon te brengen aan vijf sportieve fietsers die begin deze maand werden aangereden en overleden. Armstrong neemt deel aan een memorial ride, zo bericht de Detroit Free Press.

“Dit incident is verreweg het ergste dat ik ooit heb gezien”, aldus de veelbesproken Amerikaan. De wielergroep was vorige week met negen van huis vertrokken. Zij werden allen geraakt bij het incident met een pickup truck. De 50-jarige bestuurder sloeg na de aanrijding te voet op de vlucht. Hij is aangehouden en wordt verdacht van moord.

Armstrong wil een eerbetoon brengen en rijdt samen met de vier gewonden die het incident overleefden en familie, vrienden en bekenden van alle slachtoffers een tocht. Zij maken gezamenlijk de rit die de wielergroep van plan was te rijden toen het noodlot toesloeg. “Dat zal emotioneel behoorlijk zwaar vallen”, aldus de oud-renner, die zijn condoleances overbrengt op Instagram.