Deel dit artikel:

Applaudisseer maandag mee voor fietsers

Op 21 maart wordt over in België de Applausdag voor Fietsers georganiseerd.

Dagelijks zijn tijdens de ochtendspits duizenden fietsers op weg naar hun werk of school. Dat is zeker een applausje waard. Daarom organiseert de Fietsersbond op maandag 21 maart een nationale applausdag. Zeker 120 teams zullen op die dag in heel België in de handen klappen voor fietsers die al vroeg uit de veren zijn.

De positieve boodschap moet de fietsers een hart onder de riem steken, maar ook automobilisten overtuigen dat het anders kan. Ook de beleidsmakers worden op deze manier getoond dat sensibiliseren werkt.

De organisatie is in handen van lokale afdelingen, al zorgt de nationale Fietsersbond voor ondersteuning en tips. Behalve die afdelingen, springen nu ook steeds meer bedrijven, scholen en verenigingen op de kar. Een duidelijk teken dat de fiets als een volwaardig vervoersmiddel wordt beschouwd en dat een aangenamere leefomgeving steeds dichterbij komt.

De actie begon enkele jaren geleden in Mechelen en groeide in 2014 uit tot een nationaal event. Dit jaar zullen op meer dan 120 locaties fietsers applaus ontvangen. Alle info via www.fietsersbond.be/applaus2016.