Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Als het donker wordt: 5x beter gezien worden

De zomer bleef lang duren, maar het is nu toch echt de tijd van de donkere uren! De tijd waarin goed gezien worden een levensgroot verschil kan maken. Vijf tips om veiliger door het verkeer te gaan!

1. Verlichtingsset: Bookman Curve

De designlichtjes van Bookman zijn hier al vaker aan bod gekomen, en nu dus weer omdat ze gewoon goed zijn. Kost wel wat (75 euro per set) maar dan heb je ook wat: veel lichtopbrengst, effectief zichtbare lichtbundel, vlotte montage, opvallend design. We blijven ze gebruiken.

2. Overschoenen: Craft Glow Bootie

Reflecterende prints doen het altijd goed in het donker. Alle fotonen die een autolamp erop doet vallen, worden teruggekaatst in het oog van de chauffeur. De Glow Bootie heeft verder met Kevlar versterkte hakken en tenen, waterdichte naden en neopreen boorden. Prijs 49,95 euro.

3. Oplichtende bidon: Elite Candea

Een bidon met LED-verlichting, ook een goed idee zeg! Alle beetjes helpen om beter zichtbaar te zijn en als je meerdere functies in één product kunt combineren, des te beter. Je kunt de LED-lampjes in drie standen gebruiken: hoog vermogen, economisch vermogen of knipperstand. De Candea is gewoon inknijpbaar, want je moet er wel uit kunnen drinken natuurlijk. Prijs 23,95 euro.

4. Achterlicht: Lezyne Laser Drive

Een prachtige innovatie waar geen automobilist meer om heen kan, deze Laser Drive van Lezyne. Twee op de grond geprojecteerde lichtbundels markeren een veiligheidszone achter je fiets. O wee de bestuurder die de lijn overschrijdt! Prijs 59,95 euro.

5. Reflecterend vest: Wowow Dark Jacket 1.1

De naam is misschien wat misleidend, maar met het Dark Jacket word je juist wél gezien, in plaats van in het donker op te gaan. Grote reflecterende panelen op het borst- en rugpand reflecteren het licht van de autokoplampen in het gezicht van de inzittenden. In fluo gele of zwarte uitvoering, voor 30,95 euro.

Gerelateerde artikels