Deel dit artikel:

Alicia Searvogel gaat voor prestigieus record

Vrouw wil binnen een jaar het grootste aantal kilometers ooit fietsen.

Je wordt beïnvloed door degene met wie je omgaat… Alicia Searvogel, de vrouw van Kurt Searvogel die in een jaar tijd 122.561 kilometer bij elkaar reed (een record!), is voornemens om hetzelfde record bij de vrouwen te verbeteren. Daarvoor moet ze binnen een jaar meer dan 47.642 kilometer op de teller brengen. Het huidige record is sinds de jaren dertig in handen van de Britse Billie Fleming.

De challenge van Alicia Searvogel gaat er serieus aan toe. Net als haar man destijds deed heeft ze haar recordpoging kenbaar gemaakt bij de Ultra Marathon Cycling Association. Ze voert haar recordaanval uit binnen de regels van die organisatie. Ze weet heel goed wat er bij zo’n enorme uitdaging komt kijken. Alicia Searvogel maakte aanvankelijk deel uit van het begeleidingsteam van haar man. Drie maanden voordat Kurt het record verbrak trouwden de twee.  

De 53-jarige Alicia Searvogel is niet de enige die haar oog heeft laten vallen op het prestigieuze record. Kajsa Tylen, geboren in Zweden en nu woonachtig in het Britse Nottingham, is op dit moment al bezig om het grootste aantal kilometers in een jaar tijd achter haar naam te zetten. Zij hoopt zo’n 50.000 kilometer in totaal te rijden en daarmee het record van Fleming fors te verbeteren. 

Gerelateerde artikels