Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Actieve levensstijl met binnen –en buitenlandse beweegcampagne

De fiets als hét medicijn om mensen aan een actiever leven te helpen. Veel clubs floreren en meer bedrijven proberen hun medewerkers ertoe te bewegen om de fiets te nemen. Nieuwste trend: de ontwikkeling van complete beweegcampagnes, waarbij fietsers toewerken naar een uitdaging in een Zuid-Europees wieleroord.

De fiets is het ideale middel om te starten met een actiever leven. De kans op blessures is gering en de sport is ideaal om ondertussen ook nog een praatje te kunnen slaan. Veel clubs floreren en steeds meer bedrijven zetten hun medewerkers er toe aan om de fiets te nemen, zowel privé als naar het werk. De laatste jaren ontstaat de trend van de complete beweegcampagnes. Gedurende een traject van enkele maanden raken mensen die voorheen nauwelijks actief waren (onder begeleiding) gepassioneerd van fietsen. De apotheose is een prachtige fietservaring in Zuid-Europa.

Bij specialist Flamme Rouge staan er voor volgend jaar een zevental beweegcampagnes voor het personeelsbestand van verscheidene bedrijven, sportdiensten, steden en gemeenten in de steigers. Soms draaien er wel zestig medewerkers in mee.

De partner bij uitstek hierin is Flamme Rouge. Die partij heeft jarenlange ervaring in het organiseren van dergelijke beweegcampagnes voor bedrijven, sportdiensten, steden en gemeentes. “Het zijn meestal trajecten die een zestal maanden duren”, zegt Dieter van Flamme Rouge. “In die tijd geven we een aanzet tot een actieve, gezonde levensstijl.”

Alles begint met een intakegesprek. “Daarin tekenen we het traject uit, want de wensen zijn heel divers. We beginnen met een motiverende kick-off en ons team begeleidt de fietsers vervolgens naar die uitdaging met clinics en workshops.”

De internationale fietsuitdagingen die als sluitstuk van de campagne fungeren, lopen sterk uiteen qua karakter en opzet. Flamme Rouge is vrijwel overal thuis: van Toscane, Malaga en de Mont Ventoux tot aan de Dolomieten, Girona en de Alpen. Maar ook dichter bij huis is Flamme Rouge present: in de Vogezen en tal van middelgebergtes. Flamme Rouge biedt daaromheen het totale pakket, bestaande uit onder meer de transfers, het fietstransport, de accommodaties, de fietsroutes en de begeleiding ter plaatse.

“Na afloop nemen we de tijd om te evalueren. Het streven is om de positieve ‘vibe’ van na de geslaagde uitdaging vast te houden en te verlengen, zodat fietsers hun actieve levensstijl voortzetten”, zegt Dieter. “We geven een aanzet tot een actieve, gezonde levensstijl!”

Pakketformules voor wielerclubs
Flamme Rouge biedt de fietsreizen van A tot Z niet alleen aan bedrijven, maar ook aan verenigingen en clubs. Zo ontzorgt zij deze partijen waar nodig. Organisaties die er gebruik van willen maken, kiezen precies het pakket die ze wensen. “Soms wil men dat we enkel het fiets- en bagagevervoer over land regelen, of het hotel en de vliegtuigtickets boeken tot een full service pakket”, de club bepaalt waar hij ondersteuning wenst, zegt Dieter.

Aan de hand van pakketformules kunnen verenigingen, clubs en andere partijen pakketten samenstellen die tegemoetkomen aan de behoeften. Flamme Rouge is een erkend reisbureau en heeft de nodige ervaring op dat vlak.

  • Neem contact op of kom eens luisteren naar het aanbod van Flamme Rouge tijdens de gratis informatieavond op 25 oktober te Zwevegem (Nabij Kortrijk). Inschrijven via de website: www.flammerouge.be. Contactgegevens: info@flammerouge.be / 0032 485 972 428