Deel dit artikel:

Officine Mattio onthult Lemma Project in gelimiteerde oplage

Officine Mattio heeft zijn Lemma Project gepresenteerd. Dit is een limited edition racefiets die is uitgerust met onderdelen van de samenwerkingspartners Polymer Workshop en CeramicSpeed.

De Lemma Project is gelimiteerd tot slechts twintig genummerde exemplaren en is gebaseerd op het Lemma RT-frame, het topmodel van het Italiaanse merk uit Cuneo. De naam Lemma komt van de Alpenklim in de buurt van het bedrijfspand van Officine Mattio. Daarop testte de oprichter, Giovanni Monge Roffarello, ooit het allereerste prototype.

Officine Mattio positioneert de Lemma Project als een high-performing, makkelijk te hanteren, lichte en aerodynamische fiets die hoogwaardige materialen en constructietechnieken combineert met een klassiek Italiaans design. In lijn met de huidige trend heeft de Lemma Project verlaagde staande achtervorken en interne kabelgeleiding. De fabrikant spreekt van een neoklassieke racegeometrie.

Samenwerking met Deense merken

In deze gelimiteerde uitvoering – ontstaan uit de samenwerking met twee Deense merken – is de fiets uitgerust met CeramicSpeed-onderdelen, waaronder de onderhoudsvrije SLT-lagers (Solid Lubricant Technology) in het balhoofd en het CeramicSpeed OSPW-systeem (OverSized Pulley Wheel) voor een soepele en robuuste rijervaring.

Polymer Workshop heeft zijn eigen esthetiek aan het frame gegeven. De fiets heeft een zilverkleurig kleurenschema dat van achteren naar voren doorloopt. Achteraan is de kleur intenser. De fiets is ook uitgerust met de Polymer Enhance 50:52-wielset, die is ontworpen om efficiënter te trappen en energie te besparen, ongeacht het terrein.

Beschikbaarheid

De Lemma RT is daarnaast voorzien van het nieuwe Polymer Sculpture-stuur met geïntegreerde kabelgeleiding voor een strakke, kabelvrije look. Tot slot beschikt de fiets over een Polymer Obelisk-zadelpen, Sella Italia SRL Tekno Carbon-zadel en Vittoria Corsa Pro-banden. Beschikbaarheid, de prijs en verdere details zijn online te vinden bij Officine Mattio.

Gerelateerde artikels