Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Zilfer Cycling Wallet

Het is een oud zeer – zeg maar: a pain in the ass – voor heel wat fietsers: hoe neem ik op een veilige en makkelijke manier mijn smartphone, identiteitskaart en wat contant geld mee? In Australië kennen ze de oplossing.

Je kent de situatie wel: die smartphone – die dingen worden ook almaar groter – in de achterzak van je wielershirt proppen, het is niet altijd evident. Wikkel je er een plastic zakje rond of bescherm je het toestel toch best wat meer? En waarmee bescherm je het dan? Want wat als het begint te regenen? Waar kan je dan in godsnaam je identiteitskaart en wat cash in kwijt? Natuurlijk, er zijn plastic smartphonehoesjes op de markt, sommigen zelfs helemaal gericht op de fietser met een of andere leuke wielerquote op het veelal stugge plastic. Lang gaan die dingen niet mee – doorgaans ziet het er na enkele maanden al serieus afgeleefd uit – en soms laat de sluiting het ook (te vroeg) afweten. Kortom: het ideale gadget hadden we nog niet gevonden. Tot Zilfer ons zijn Cycling Wallet opstuurde.

Ontwikkeld door fietsers

Zilfer is een klein Australisch merkje dat pas in 2016 werd opgericht door Dan Bessant. Besant, zelf een fietser, ervoer hetzelfde wat in de vorige alinea staat omschreven en zocht een betere oplossing voor fietsers. Zo zag de Zilfer Cycling Wallet het levenslicht. Ik kreeg de versie in Neo Black opgestuurd. Classy en stijlvol qua looks en het voelde ook meteen bijzonder duurzaam aan. Veelbelovend dus. Het formaat van de Zilfer Cycling Wallet is 17,2 mm op 8,2 cm. Ze is 1,5 cm dik. Een iPhone 6 of 7 en Android-toestellen van een gelijkaardig formaat kan je er perfect in kwijt. Aan de binnenzijde zijn ook vier gleufjes voor bankkaarten voorzien en aan de buitenzijde tref je, na het openen van een ritsje, een waterdicht compartiment. Het materiaal van de Zilfer Cycling Wallet is gemaakt uit met TPU (thermoplastic urethaan) behandeld polyester, een materiaal dat je niet zelden terugziet op outdoor materiaal (zoals rugzakken) van hogere kwaliteit. Met andere woorden: materiaal dat tegen een stootje kan en goed beschermt tegen vocht.

Ook voor dagelijks gebruik

Veel smartphonehoesjes kan je helemaal afsluiten waardoor geen druppel water aan je smartphone komt. Dat kan, zou je vermoeden, problemen geven met de Zilfer. Men heeft er hier immers bewust voor gekozen om een open ‘portefeuille’ te creëren waarin je je smartphone schuift. De bescherming tegen de regen is zo meer dan behoorlijk, maar honderd procent waterdicht is het hoesje niet. Als het hard regent bestaat dus de kans dat vocht te smartphone bereikt. Bij Zilfer counteren ze die bedenking. “We wilden vooral een product ontwikkelen dat je als fietser ook na de rit kan blijven gebruiken, zodat je niet telkens een apart tasje voor na het fietsen moet gaan gebruiken. En daarbij pikten we van verschillende testpersonen op dat een open hoesje toch handiger en praktischer was in gebruik.” Met andere woorden: de Zilfer Cycling Wallet wordt verondersteld ook in het dagelijkse leven als gewone portefeuille en smartphonehoes dienst te doen. Overigens biedt het waterdichte compartiment in de Zilfer wel de mogelijkheid om er je smartphone in te schuiven als er echt sprake is van een zondvloed. Wat er dan wel voor zorgt dat de Cycling Wallet in dat geval heel grote proporties aanneemt. Opgevouwen ziet de Zilfer Cycling Wallet er rank uit en past het perfect in de hedendaagse wielershirts die doorgaans – net door de evolutie naar grotere smartphones – hogere achterzakjes hebben.

Conclusie

De beste smartphonehoes voor fietsers die ik al gebruikte. Ziet er bijzonder knap en netjes uit, is duurzaam en kan ook ingezet worden in het dagelijkse leven – je valt er niet mee uit de toon. Voor 58 euro (inclusief verzendkosten) krijg je de Zilfer Cycling Wallet, in Neo Black of Ash Grey, toegestuurd. “Veel geld”, hoor ik sommigen al fluisteren. Maar wat dan gezegd van die stugge plastic smartphonehoesjes die al na vier keer goed zijn voor de prullenbak: die zijn pas bijzonder prijzig. De Zilfer Cycling Wallet is een voortreffelijke investering. Een mooi en handig ding, duidelijk uitgedacht door en ontwikkeld voor fietsers, dat voel je gewoon. Een aanrader. En voor wie denkt: ‘mijn smartphone is te groot voor dit product’; wacht dan op de komst van Zilfers PLUS sized wallet.

Alle informatie over de Zilfer Cycling Wallet op de site van Zilfer.

Bekijk ook de video van het product.

Gerelateerde artikels