Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Zes outfits voor de winter. Q36.5

We presenteren u deze week elke dag een nieuwe set winterfietskleding en het Italiaanse Q36.5 zit pal in het midden van ons overzicht. Iets wat ze bij Q36.5 vermoedelijk niet graag horen want gezien de kwaliteit van hun kleding willen ze altijd en overal in de kopgroep fietsen.

Het pakket winterkleding van Q36.5 bestaat uit het L1 Vest (162,50 euro), het Hybrid Que shirt met lange mouwen (204 euro) en de Q36.5 Winter Tights lange broek met ingewerkt zeem (184 euro). Een pakketje waar de klasse van af druipt.

Licht

Vergeleken bij het Sportful Fiandre Cabrio Jack dat gisteren in deze rubriek aan bod kwam, is het Hybrid Que shirt met lange mouwen van Q36.5 heel licht. Of in cijfers uitgedrukt: woog het Sportful Jacket van gisteren nog bijna een halve kilo, dan weegt het Hybrid Que shirt met lange mouwen amper iets meer dan tweehonderd gram. Vorige zomer reed ik al met Q36.5 kleding (die 100% Getest lees je hier) en was ik verbluft door de kwaliteit van de spullen. Het Hybrid Que shirt met lange mouwen is net als alle andere kleding van Q36.5 tot in de details piekfijn afgewerkt en de pasvorm is op z’n Italiaans: elegant, maar hou rekening met kleine maatjes. Het shirt is waterafstotend (dat is niet hetzelfde als waterdicht) en Q36.5 ontkent niet dat het voor écht winterse omstandigheden te licht gevoerd is. Voor ijskoude ritten moet je in de Termica-lijn van Q36.5 shoppen, daar vind je naast een jacket ook een extra gevoerde lange broek. Voor de herfst en het voorjaar is het Hybrid Que shirt met lange mouwen wel de ideale basis, evenwel zoals wij het aanpakten in combinatie met een L1 mouwloos vest. Op de linker bovenarm van het Hybrid Que shirt zit een wat apart steekzakje en het meest rechtse van de drie zakjes onderaan het rugpand is van een extra opbergruimte met ritssluiting voorzien. Het rugpand is verlengd en de pasvorm van het shirt aangepast aan de positie die je op de fiets inneemt. De gebruikte stoffen voelen heel comfortabel aan en door het gebruik van 1 procent zilverdraad wint Q36.5 de strijd met bacteriën en de bijhorende geurtjes. Net zoals bij MAAP zijn de reflecterende details in het shirt aan de wel heel kleine kant, de frontale rits wordt aan de achterkant door een stormflap afgedicht.

Het zakje op de linker bovenarm is wat vreemd, dat je het L1 vest niet hoeft uit te trekken om iets in de achterzakken van je shirt op te bergen is dan weer super handig.

Ademend vest

Het L1 mouwloos vestje uit de Essential Collection is niet goedkoop, maar het belooft wel meer in zijn mars te hebben dan ‘klassieke’ wind/regenvestjes. Die houden de koude en het nat wel buiten, maar ademen meestal niet. En dat doet het L1 Vest van Q36.5 dus wel. Het is licht, past perfect over het Hybrid Que shirt met lange mouwen en voegt het stijlvolle ‘pinstripe’ design van Q36.5 aan het geheel toe. Ook hier hadden de reflecterende details wat groter mogen zijn, super handig is dat het L1 Vest halfweg het rugpand open is zodat je iets uit de achterzakken van je fietsshirt kunt opdiepen zonder dat je daarvoor het Vest omhoog hoeft te trekken.

Gleuf

De Winter Tights lange broek met ingewerkt zeem en bretellen heeft voorgevormde broekspijpen en amper naden. Onderaan zijn de pijpen heel smal en er zijn geen ritsjes voorzien om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken, doe dus maar voorzichtig aan. De bovenbouw van de broek is heel bijzonder met een dun gaas dat als rugpand dienst doet, twee keer omgeplooid doen de uiteinden van dat gaas dienst als bretellen. De broek is qua isolatie ‘medium’ wat wil zeggen: iets warmer dan een lichte beenwarmer, maar niet zo warm als een pure winterbroek. Het zeem ziet er wat eenvoudig uit, maar presteert wel prima. Het enige waar je moet aan wennen is dat het zeem uit twee delen bestaat. In het midden zit over de hele lengte van het zeem een soort gleuf waar geen dempend materiaal zit en die vouw kan je soms wel eens voelen.

Alle spullen van Q36.5 vind je op de site.