Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Zes outfits voor de winter. Ekoï

De voorlaatste set winterkleding is met voorsprong de goedkoopste van het lot en komt uit Zuid-Frankrijk. De Ekoï Star wintercollectie is er in het wit, blauw, grijs, goud, khaki, oranje, rood en violet. Als er dus niks naar jouw smaak tussen zit, dan ligt het keihard aan jezelf.

Het pakket winterkleding dat we van Ekoï toegestuurd kregen bestaat uit een Ekoï Star Thermovest (77,99 euro), een winterbroek met gelzeem (77,99 euro) en een trui met lange mouwen (41,99 euro). In wit, blauw, grijs en rood worden de winterbroek en de trui met lange mouwen ook als pakket verkocht en wel aan 119,99 euro.De wintertrui zie je niet op de foto’s, simpelweg omdat het geen échte wintertrui is. Gemaakt van 100% polyester beschermt de trui volgens Ekoï tot temperaturen van 7°, maar veel kouder zal het toch niet mogen zijn en regenen mag het sowieso niet want de trui is niet waterdicht of waterafstotend. Voor 41,99 euro is de trui met lange mouwen een goeie ‘voor erbij’, kwestie van je garderobe volledig te maken. In de winter kan je de trui met lange mouwen onder het Thermovest dragen (zie verder), op een wat koelere ochtend in het voor- of najaar kan de trui met lange mouwen wel volstaan. Op het rugpand zitten drie zakken en de rits vooraan opent het volledige borstpaneel.

Van links naar rechts: Cold Stop manchetten, lange YKK-rits en extra steekzakje met ritssluiting op het rugpand.

Warmbloedig

Net zoals de trui met lange mouwen heeft ook het thermovest bijzonder lange manchetten die heel smal zijn van snit, maar die van een heel sterk elastisch materiaal gemaakt zijn zodat het thermovest perfect op de voorarmen aansluit. Ekoï bedacht er ook een naam voor: Cold Stop. (Soms moet je het met de marketing niet te ingewikkeld maken, niet?) Ook al van 100% polyester gemaakt is het thermovest wel een pak dikker van stof dan de wintertrui en volgens Ekoï moet de voering volstaan tot temperaturen van -7°, maar dan zal je wel een warmbloediger moeten zijn dan ik. De stof is waterafstotend, onder de oksels zitten ritsjes die je kunt openen als je het te warm krijgt en dan komt er effectief wel wat koele wind naar binnen gewaaid. De hoge kraag is comfortabel, de lange frontale rits zit achter een brede stormflap en het middelste van de drie zakjes op het rugpand kreeg een extra steekzakje dat je met een rits kunt afsluiten. De snit is in mijn geval op de bovenarmen en schouders een beetje aan de ruime kant zodat de kleding daar een beetje in de rijwind begint te wapperen. Van een kledingstuk van minder dan tachtig euro mag je evenwel geen wonderen verwachten en ook al is het design fris en modern, in het Ekoï Star Thermovest krijg ik een beetje een retro gevoel.

Nog een Ekoï kledingstuk bestellen? Dat toe je toch gewoon online? Of ga je liever een stukje fietsen?

Lange broek, hoge punten

De lange broek met gelzeem is wel een toppertje. Ook al messcherp geprijsd, maar in dit geval wel een kledingstuk dat heel veel waar voor zijn geld biedt. Ekoï belooft je met deze broek warmte tot temperaturen van tien graden onder het vriespunt, maar dat is weer aan de optimistische kant. Tot een graad of vier-vijf is het comfortabel fietsen in de Ekoï Star lange broek, daaronder zal je je een beetje Sid Frisjes voelen. Reflecterende details of prints zijn er jammer genoeg niet, ritsjes onderaan de pijpen wel en met het draagcomfort is niks mis. Vooral het zeem met gel inzetstukken onder de zitbotjes is een openbaring op langere ritten. Aanradertje!

De volledige Ekoï Star collectie vind je hier.

Gerelateerde artikels