Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Syncros WP250

De beste producten zijn producten die met een eenvoudige, duurzame constructie een oplossing bieden voor een ingewikkeld en/of vervelend probleem. Het Syncros WP 250 zadeltasje kost 20 euro, weegt amper 49 gram, is gebruiksvriendelijk en zo universeel als maar kan zijn. Wat zoekt een mens dan nog meer?

Geen ingewikkelde klik- of draaisluitingen voor de montage van het Syncros WP 250 zadeltasje want je bevestigt het tasje met één lange velcro aan de onderkant van het zadel. Het korte stukje met het kunststof oog leg je over de ene zadelrail, de lange velcro gaat over de andere zadelrail waarna je de lange klittenband onder het zadeltasje door leidt, door het kunststof oog voert, aanspant en vast maakt. Het grote voordeel van deze constructie is niet alleen de eenvoud, de duurzaamheid of het gebruiksgemak, super handig is dat je de spanning op het bevestigingssysteem altijd kunt aanpassen aan de inhoud van het tasje. Zit het overvol of heb je bijna niks mee: door met de spanning op de lange velcro te werken hangt het Syncros zadeltasje altijd stabiel onder het zadel en ligt de inhoud nooit te rammelen.

Geniale eenvoud

Gemaakt van P305D Cordura dat aan mekaar is gelast en waarvan de lassen nog eens zijn afgeplakt is het WP 250 zadeltasje 100% waterdicht. Om diezelfde waterdichte reden gebruikt Syncros een speciale waterdichte kunststof rits waarvan de slede nogal stroef schuift. Tip van de dag: een druppeltje silicone doet hier wonderen. Heb je het tasje gesloten, dan borg je de ritsslede in een kunststof ‘garage’ wat er wel zo netjes uitziet. De rits zit trouwens in het midden van het tasje en loopt bijna helemaal rondom zodat de WP 250 geopend in twee schalen uit mekaar valt en je de spulletjes er gemakkelijk in kunt leggen. 250 milliliter inhoud is niet veel, maar wel genoeg voor een binnenbandje, een multitool, een paar bandenlichters en een CO2 patroontje. Kortom: the essentials.

De minimalistische aanpak is de grootste troef van de Syncros WP 250. De essentiële spullen die een wielrenner op training bij moet hebben passen er perfect in, het tasje hangt stabiel onder het zadel en is honderd procent waterdicht. Zoek niet naar extraatjes zoals hippe opdrukken of bevestigingslussen voor een achterlichtje want die zijn er niet. Syncros heeft met de WP 550 een grotere variant van dit tasje in het gamma en verkoopt ook een hele reeks zadeltasjes die wel met kliksystemen onder het zadel worden bevestigd. Voor elk wat wils dus.

Hier vind je alle Syncros zadeltasjes. (De Belgisch/Nederlandse site is nog niet online.) De verdeling gebeurt via het Scott dealernetwerk.

Gerelateerde artikels