Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Sportful Total Comfort bibshort

Joyce Verdonck schreef het in haar laatste Grinta!-column nog: 200 lijkt wel het nieuwe 100. Steeds meer fietsers rijden extreem lange tochten en specifiek voor hen ontwikkelde Sportful de Total Comfort broeken. Met of zonder bretellen, met korte of lange broekspijpen en voor dames en heren is het aanbod uitgebreid. Wij testten de Total Comfort Bibshort in herenversie.

Het eerste wat opvalt als je de broek uit de verpakking haalt is het gewicht want 175 gram voor een broek die vooral op comfort focust is helemaal niet verkeerd. De verklaring van dat lage gewicht is echter al snel gevonden als blijkt dat de zijpanden van de broek en het stuk van de achterkant, vlak boven het zeem, van een heel lichte, ademende stof zijn gemaakt. Draag je ze op de huid, dan is de stof ‘blikdicht’. Hou je de ventilerende stof tegen het licht, dan kijk je er zo doorheen.

Het tweede wat opvalt zijn de bretellen. Die zijn met de laser gesneden waardoor er geen stiknaden zijn en de stof toch niet kan uitrafelen, bovenaan zijn de bretellen aan de binnenkant van een silicone print voorzien om te voorkomen dat de bretellen van de schouders af schuiven. De voorkant van de broek is vrij laag uitgesneden zodat je bij een sportieve, voorover gebogen zithouding geen druk op de buik ervaart. De broekspijpen met silicone gripper aan de binnenkant zijn eerder ruim van snit. Wil je de broekspijpen strak op de bovenbenen laten aansluiten, dan zal een maatje kleiner de betere optie zijn.

De broek is heel aangenaam om dragen op een hoogzomerse dag, met dank aan het rijkelijke gebruik van ademende stoffen. In functie van het comfort stikt Sportful in deze broek een Total Comfort zeem dat niet alleen vrij breed, maar ook heel dik is en dat voelt een beetje old school aan. Wat mij betreft had een zeem met een variabele dikte tot achttien millimeter niet gehoeven, al kan ik mij perfect inbeelden dat eigenaars van een gevoelig achterwerkje hier best zullen kunnen mee leven. En van leven gesproken: de levensduur van de broek is prima want na twintig ritten en evenveel wasbeurten is er van kwaliteitsverlies geen sprake. 150 euro is dan ook een te rechtvaardigen prijs.

www.sportful.com

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be

Gerelateerde artikels