Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Sportful Bodyfit Pro Classics Jersey

De 100% Getest van het Sportful Bodyfit Pro Classics Jersey had eigenlijk al een dike maand online moeten staan. Maar ja, wij konden ook niet voorspellen dat de herfst zo lang op zich zou laten wachten…

We testten het Sportful Bodyfit Pro Classics Jersey dit voorjaar al, maar wachtten met de publicatie van de resultaten tot de herfst. Simpelweg omdat het shirt ontworpen is voor gebruik in de lente en de herfst. De jongste jaren deelden wel meer kledingfabrikanten hun aanbod fietstruitjes met korte mouwen in twee groepen op. Enerzijds de ultralichte shirts voor de hoogzomerse dagen en anderzijds de wat dikkere truitjes die soms van een waterdicht en ademend membraan worden voorzien om de fietser op een lente- of herfstdag optimaal bij te staan.

Het Pro Classics Jersy beweert niet water- of winddicht te zijn, maar wil met een licht gefleecete stof net dat tikkeltje meer warmte geven als je ’s ochtends vroeg op pad gaat of ’s avonds na een rit nog wat op het terras bent blijven plakken. Dat het shirt van een iets zwaardere stof gemaakt is, voel je ook als je het uit de kast neemt. Ter vergelijking: het Sportful Bodyfit Pro Classics Jersey weegt in maat Large 196 gram terwijl een puur zomershirt als het Q36.5 Pinstripe shirt in dezelfde maat amper 125 gram op de weegschaal legt.

Het verschil in gewicht voel je uiteraard niet als je het Sportful Bodyfit Pro Classics Jersey aantrekt, wat je wel meteen voelt is de typisch Italiaanse krappe maatvoering en de piekfijne afwerking. Nergens losse naden en een opmerkelijk grove, maar heel soepele frontale rits van YKK. De volledige rits zit trouwens achter een klein stormflapje om de wind buiten te houden. De korte mouwtjes zijn volledig in lijn met de jongste modetrend en komen dus net tot boven de elleboog, de mouwen zijn ook eerder smal wat in samenspel met de brede elastische grippers op de mouwuiteinden er voor zorgt dat ze perfect op hun plaats blijven zitten tijdens een rit en niet in de wind hangen te wapperen. Het elastiek dat het shirt onderaan op zijn plaats moet houden zit enkel op het rugpand en is met silicone afgewerkt.

Te koop in drie kleurcombinaties (grijs/fluo geel, zwart/wit en rood/oranje) volgt het Pro Classics Jersey het design dat in wel meer Sportful kledingstukken terugkomt. Dat design bestaat uit dunne streepjes op het ene mouw en één dikke gekleurde balk op de andere mouw. Niks wereldschokkends, stijlvol is het wel.

Qua functionaliteit doet het shirt wat het moet doen: op een kille ochtend biedt het een tikkeltje meer warmte, zonder dat het ademend vermogen daar al te zwaar onder lijdt en je je een ongeluk zweet als de temperatuur overdag oploopt. Tegelijk mag je van dit shirt geen wonderen verwachten als het weer wat tegenzit. Omdat er geen wind/waterdicht membraan wordt gebruikt en omdat de kraag ook gewoon de klassieke, lage kraag van een zomershirt is, moet je er een regenjasje of mouwloos vestje bij halen als het te koud of te nat wordt. Onderaan het rugpand van het shirt vind je de drie klassieke steekzakken waarvan geen enkele waterdicht of afsluitbaar is.

Voor erbij

Finaal leidt dat tot de conclusie dat het Sportful Bodyfit Pro Classics Jersey geen essentieel onderdeel in je fietskledingkast is. Heb je dit shirt niet, dan kan je op een koude ochtend je altijd uit de slag trekken met een zomershirt en een mouwloos windvestje. Voor de echt koude en natte ritten zijn de Fiandre spullen uit de Sportful collectie de betere keuze. Maar heb je al die zomer- en winterkleding al en wil je jezelf na een lang seizoen toch nog een fietsshirt cadeau doen, dan zijn je 99,90 euro’s aan het Sportful Bodyfit Pro Classics Jersey prima besteed.

Op deze pagina vind je alle details van het shirt.

Meer info nodig? Raadpleeg www.passionforcycling.be

Gerelateerde artikels