Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Specialized Grail en Northwave Blade 2

In de nasleep van ons dossier "Vijftien paar zomerhandschoenen getest" uit Grinta! 68 kunnen we nog de tests van twee paar handschoenen presenteren. En in het geval van de Specialized Grail handschoenen werden ze wel heel grondig getest. Met de nadruk op 'geval' en 'grondig'...

Merk: Northwave

Model: Blade 2 Glove

Beschikbare maten: S-M-L-XL-XXL

Prijs: 27,99 euro

BESCHRIJVING

Klassiek gestijlde no-nonsense handschoen. Heel licht, voorzien van een geperforeerde stof en relatief dunne gelpads ter hoogte van de handpalm. De afwerking lijkt wat gewoontjes.

TESTRAPPORT

‘Super breathable’ staat op de productomschrijving van de Blade 2 handschoenen te lezen en dat zijn ze ook. Op grip scoren ze onvoldoende, zeker in natte omstandigheden. De gebruikte stoffen zijn heel licht en dun waardoor ze bij langer en intensiever gebruik wat makkelijker slijten. De badstof ter hoogte van de duim is een plus. De dunne gelpads, op drie zones van de handpalm, staan niet automatisch gelijk aan een verminderd comfort, dus dat valt goed mee. Ter hoogte van de midden- en ringvinger werden de vingers iets verlengd. Die zouden het uittrekken van de handschoenen vergemakkelijken, maar volgens ons schieten ze hun doel voorbij. (FRB)

Alle details over de Northwave Blade 2 handschoenen vind je hier.

Soms doen we ons werk ook iets té grondig…

Merk: Specialized

Model: Grail

Beschikbare maten: S, M, L, XL, XXL

Beschikbare kleuren: Black, Lemon, Acid Red, Black stone

Prijs: 39,90 euro

BESCHRIJVING:

Zeer mooie, moderne handschoenen zonder echte padding. Goed rekbaar en een leuke print. Geen naden te zien en goed aansluitend dus een echte race handschoen. Ventilatie voorzien op de handpalm en ook enkele lusjes voorzien om makkelijk uit te trekken. Handpalm voorzien van kunstlederen stof wat de grip verhoogt. De duim is voorzien van een extra stukje stof om het zweet of snot weg te vegen.

TESTRAPPORT:

En of ik deze handschoenen getest heb. Zeer goede grip en ideaal om in wedstrijd te dragen. Ik mag van geluk spreken dat ik deze handschoenen gedragen heb want anders lagen mijn handen helemaal open. Een valpartij verpestte het feestje en achteraf bekeken ben ik blij dat ik deze handschoenen eruit gekozen had. Een kleine wonde op de zijkant van mijn hand is alles wat ik heb. Ik kwam hard ten val en zoals zo vaak zet je al snel de handen. Deze handschoenen hebben erger voorkomen. De goede steun en dikte van de stof hebben hun nut bewezen. De handschoenen bevielen me zeer goed, ze zaten als gegoten en zijn zeer makkelijk aan te trekken. Ze sluiten prima op je handen aan en bieden veel grip op het stuur, ook in natte omstandigheden.

Alle details over de Specialized Grail fietshandschoenen vind je hier.

Gerelateerde artikels